Dessert

Her finner du oppskrifter på mousser, fromasjer, puddinger, iskremer og desserter som har ulike frukter i seg. Noe annet som også gjerne serveres som dessert, er terter og paier. Det kan dessuten være du finner drikker som egner seg som desserter under drikke, som f.eks. en rekke milkshaker og noen søte smoothier, og hva er vel ikke mer forfriskende enn en sunn smoothie som du finner et tresifret antall oppskrifter på her.

Under siden «Som ingrediens i desserter» finner du eksempelvis kremer som brukes i andre desserter som for eksempel vaniljekrem eller eggekrem. Under siden «Sauser til desserter» vil du finne alt fra tradisjonelle og mer utradisjonelle vaniljesauser, karamellsauser, bringebær- og jordbærsauser for å nevne noen.

Hvis jeg skal trekke frem en favorittdessert jeg har funnet meg opp igjennom årenes løp, tror jeg det må bli After Eight sjokolademousse som, selv om den er mektig, smelter på tungen. Er det en dessert jeg virkelig har mislykkes med på kjøkkenet, må det være da jeg laget panna cotta med vaniljekesam, som fikk sånn spenst at den omtrent kunne sprette bortover bordet og ned på gulvet… Da ble denne sitronfromasjen mer vellykket. En annen dessert som har blitt så vellykket at jeg har laget den flere ganger, er denne sjokolademoussen som kun inneholder egg, sukker og kremfløte. Er det en dessert som står på min «to do»-liste og som frister veldig, men som jeg tror blir best i en iskremmaskin, er det denne sveitsiske iskremen med hvit sjokoladesaus. Mmm…

Håper du finner noe som kan friste! 🙂