Tropisk frukt med kokoskrem

Lette, fruktige desserter er nydelige i sommervarmen. Her har jeg laget en deilig dessert med tropiske frukter i ulike varianter. Fruktene serverer jeg med kokoskrem, og karamelliserte mandler for å gi desserten litt «crunch».

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Tropiske frukter:

 • 0,5 fersk ananas
 • 2 kiwi
 • 1 appelsin
 • 2 mango
 • 2 pitahaya (dragefrukt)
 • 1 boks physalis (kjærlighetsfrukt)

Kokoskrem:

 • 1 boks (400 g) kokoskrem eller 2 bokser kokosmelk (se tips)
 • 2 ss melis (se tips)

Karamelliserte mandler:

 • 150 g mandelflak
 • 1 dl brunt sukker (se tips)

Pynt:

 • 4 friske jordbær

Start med å lage klart kokoskrem og karamelliserte mandler. Merk at boksene med kokosmelk må stå kaldt over natten før de kan brukes for å lage kokoskrem.

Kokoskrem:
Kokoskrem kan fås kjøpt på hermetikkboks i matbutikker med godt utvalg av asiatiske produkter. Da kan du bruke hele inneholdet i boksen og det holder med 1 boks. Alternativt kan du bruke 2 bokser med kokosmelk som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene, men da er det viktig at du bruker kokosmelk med fullt fettinnhold. La kokosmelkboksene stå i kjøleskapet over natten.Dagen etter åpner du boksene og tar ut det øverste, kremete laget og har dette i en skål. Det som er igjen i boksen (omtrent halvparten av totalinnholdet) er tyntflytende og kan ikke brukes til å lage kokoskrem (men er kjempegodt i gryteretter og annen matlaging, så ikke kast det).

Pisk kokoskremen sammen med melis. Du kan gjerne bruke sukrinmelis hvis du vil ha en sukkerfri kokoskrem. Jo fetere kokoskrem, jo stivere blir kremen når du pisker den.

Karamellisert mandler:
Finn frem mandelflak og brunt sukker. Jeg ville teste ut å lage karamelliserte mandler med sukrin gold for å få dem sukkerfrie, og det gikk fint!

Ha mandelflak og brunt sukker (eller sukrin gold som jeg bruker her) i en stekepanne.Varm opp på middels varme så sukkeret smelter. Rør hele tiden så mandelflakene blir godt dekket med smeltet sukker og pass på at de ikke blir brente. Avkjøl.

Sette sammen desserten:
Rens frukten og del i biter.

Legg litt kokoskrem og deretter frukt nederst i dessertskålene. Dryss over karamelliserte mandler. Dekk med mer kokoskrem. Gjenta med et nytt lag tropisk frukt, karamelliserte mandler og kokoskrem. Topp med tropisk frukt – og gjerne jordbær for fargens skyld.

Oppbevar kjølig frem til servering.

Tips:
Vil du lage desserten sukkerfri, kan du bytte ut melis med sukrinmelis når du lager kokoskremen. Brunt sukker kan byttes ut med sukrin gold når du lager karamelliserte mandler.

For å lage kokoskrem av bokser med kokosmelk, er det helt nødvendig at du bruker kokosmelk med fullt fettinnhold. Det er denne delen av kokosmelken som legger seg på toppen i boksen når den står kaldt over natten. Bruker du fettredusert kokosmelk, vil innholdet beholde melkekonsistens også etter en natt i kjøleskapet.

Bruk et variert utvalg tropiske frukter for å få en spennende dessert! Det jeg har angitt er såklart bare et forslag, så bruk det du får tak i og liker. Velassorterte matvarebutikker har mye å velge mellom.