Pasjonfruktsorbet

En sorbet er så å si uten fett og kan lages i alle slags frukt- og bærsmaker. Personlig er jeg veldig svak for smaken av pasjonsfrukt, og denne tropiske pasjonsfruktsorbeten kan jeg virkelig anbefale!

Server isen som den er, eller med bringebær og hjemmelaget sjokoladesaus…

  • 5 dl pasjonsfruktpuré (se tips)
  • 125 g sukker
  • 75 g glukose (se tips)
  • presset saft av 1/2 sitron

Ha pasjonsfruktpuréen i en kjele sammen med sukker, glukose og saften av en halv sitron. Varm opp blandingen slik at sukkeret smelter.

Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.

Ha pasjonsfruktblandingen i en iskremmaskin og la maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig pasjonsfruktsorbet.

Sakte forvandles pasjonsfruktblandingen til iskrem….

Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.

Server sorbeten gjerne sammen med friske bringebær.

Hjemmelaget sjokoladesaus smaker også helt fantastisk til!

Tips:
Utgangspunktet for denne pasjonsfruktsorbeten er ferdigkjøpt pasjonsfruktpuré. Dette produktet fås kjøpt i enkelte velassorterte matvarebutikker. Får du ikke tak i ferdigkjøpt pasjonsfruktpuré, kan du bruke saften av ferske pasjonsfrukter (uten stener), men vær klar over at du trenger mange for å få 5 dl saft.

Denne sorbeten egner seg også utmerket med andre slags frukter og bær. Bruk for eksempel 5 dl saft fra moste bringebær, mangomos, moste jordbær etc.

Jeg bruker glukose i tillegg til sukker når jeg lager sorbet. Det gjør at sorbeten blir noe mykere i frossen tilstand. Glukose fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikker, og får du ikke tak i det, kan du oppnå samme effekt med samme mengde hvit eller lysebrun sirup.

Jeg synes resultatet blir best med iskremmaskin. Har du ikke iskremmaskin, kan du fryse pasjonsfruktblandingen i en plastboks eller lignende, men da bør du røre kraftig i sorbeten omtrent hver halvtime de første 3-4 timene for å unngå at det danner seg iskrystaller i sorbeten.

Hjemmelaget sjokoladesaus lager du enkelt ved å varme opp 1,5 dl kremfløte i en kjele og så smelte 200 g sjokolade i den varme fløten. Du kan velge den sjokoladen du liker best! Jeg brukte her mørk sjokolade med appelsinsmak, som smakte utrolig godt sammen med pasjonsfruktsorbeten!