Yoghurtis med bringebær og sjokolade

Yoghurtisen kan spises med ekstra god samvittighet da fettinnholdet i yoghurten er kun 2%, og den friske smaken kommer jo fra deilige bringebær! Smak til med ønsket sukkermengde og tilsett eventuelt litt mørk sjokolade, hvis du vil.

Til ca. 6 porsjoner:

  • 500 g bringebær , gjerne frosne
  • 700 g (gresk) yoghurt (f.eks. Sunnivas greske yoghurt)
  • 125-150 g sukker
  • 1 vaniljestang, frøene
  • 30 g mørke sjokoladeknapper, grovt hakket (kan sløyfes)
  • (ev. ismaskin)

Kjør bringebærene i en kjøkkenmaskin med kniver, til bærene er helt knust. Ha bærene i en sil eller lignende med en bolle under, og sil av saften. Bruk gjerne baksiden av en skje slik at du får presset all saften gjennom silen. Kast “bringebærsteinene”. (Hvis du benytter frosne, utenlandske bær se nedenfor, under “tips”.)

Ha bringebærsaften tilbake i kjøkkenmaskinen sammen med yoghurt, frøene fra vaniljestangen og sukker (smak til), og kjør det ca. 1 minutt, til alt er godt blandet.

Ha yoghurtblandingen i en ismaskin og kjør den til den er nesten ferdig. Det tar ca. 35 minutter med min ismaskin. Hakk sjokoladeknappene grovt og tilsett dem i yoghurtblandingen, og kjør den til isen er ferdig

Hjemmelaget iskrem bør helst spises umiddelbart eller gjerne etter ca. 30 minutter i fryseboksen (det kommer litt an på hvor godt ismaskinen din “fryser” isen). Server og nyyyt!

Tips:
Dersom du benytter frosne bringebær er det lurt å tine dem opp først. Utenlandske bær bør kokes i ca. ett minutt før du kjører dem i kjøkkenmaskinen. Pass på at bringebærsaften er helt avkjølt før du blander den med yoghurten.

Det beste resultatet får du ved hjelp av ismaskin, men du kan også lage iskrem uten bruk av iskremmaskin. Sett yoghurtblandingen i fryseren og rør jevnlig (ca. hver halvtime) til du får en kremete konsistens. Jo mer iherdig du rører, desto mer fløyelsemyk og kremete iskrem får du. Unnlater du å røre, eller rører du for lite, vil det danne seg iskrystaller i iskremen din.

Dersom du putter isen i fryseren bør du la den stå en stund på kjøkkenbenken for å “mykne” før du serverer den.

Hjemmelaget iskrem smaker best nylaget, men kan lagres i fryseboksen i 3-4 uker.