Panna cotta med cappuccino og sjokolade

Panna cotta er en italiensk spesialitet, som oversatt til norsk betyr ”kokt fløte”. Dette er en kjapp og enkel dessert å lage, enten dere er få eller mange til bords. Panna cotta kan varieres etter smak og behag, som her hvor den er tilsatt espresso for «cappuccino-smak» og toppet med revet sjokolade, for å tilføre ekstra smak og gi det hele litt krønsj. Prøv det gjerne i helgen!

Til 4-5 porsjoner:

PANNA COTTA

  • 4 dl kremfløte
  • 1 dl espresso, smak til
  • 2 ss brunt sukker, smak til
  • 2 1/2 plater gelatin

TOPPING

  • 50 g mørk sjokolade, revet
  • jordbær til dekor

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, og la dem bløtlegges i ca. 10 minutter.

Ha fløten i en tykkbunnet kjele og gi den et forsiktig oppkok. Smak til med espresso (eller sterk kaffe) og sukker til du får ønsket kaffesmak og sødme på desserten. Rør godt sammen og varm opp blandingen mot kokepunktet, men ikke la det koke. Klem deretter ut vannet av gelatinplatene og rør godt sammen. La gjerne cappuccino-blandingen stå å trekke i ca. 5 minutter, og hell deretter blandingen i 4-5 glass eller porsjonsformer. Avkjøl i noen minutter, før du setter dem i kjøleskapet til desserten stivner. Det tar minst 4 timer.

La gjerne desserten stå i romtemperatur en halvtimes tid før servering. Umiddelbart før servering fordeler du litt revet sjokolade på toppen og pynt gjerne med friske bær.

Panna cotta kan gjerne lages et par dager før den skal serveres, men da bør du kle formene med litt plastfolie eller lignende.