Nice cream med jordbær

Det eneste du trenger er frosne bananbiter og jordbær. Sunt og fantastisk deilig!

Dette trenger du for å lage 4 porsjoner:

  • 4 modne bananer (fryst i biter)
  • 5 dl frosne jordbær

Pynt:
friske jordbær

Bananene og jordbærene må i forkant deles i biter og fryses ned over natten så de er helt frosne. Ha frosne bananbiter og jordbærbiter i en food processor. Kjør food processoren på full styrke. Du vil først se at bananene og jordbærene deles opp og blir som tørre, grovkornete biter. Ligner ikke på iskrem enda, men bare fortsett å kjøre i vei med food processoren. Stopp opp food processoren innimellom og skrap ned bananbitene som legger seg i kantene, så også de blir moste. Etter hvert vil du se at blandingen forvandler seg til en kremete jordbæris.

Ha iskremen i skåler, pynt med jordbær og server straks.

Dryss gjerne litt hakket sjokolade, f.eks. sunne kakaonibs, på isen hvis du vil.

Tips:
Nice Cream er et iskremkonsept der man lager iskrem med basis i frosne bananer. Det gjør selvsagt at Nice Cream blir mye sunnere enn vanlig iskrem. Det er viktig for smaken at du bruker skikkelig søte, modne bananer. Jeg pleier å fryse ned bananer som har masse brune flekker. Det er da de er best til å bake med, og også å lage Nice Cream med.

Isen er temmelig myk når du tar den rett fra food processoren (nesten som softis). Hvis du ønsker fastere iskrem som du kan lage kuler av, må du ha mykisen i en plastbeholder og fryse ned i et par timer.