Grillede appelsinmarinerte nektariner med honningkrem

Desserten er utrolig rask og enkel å lage. Det meste kan klargjøres på forhånd, og etter 3-4 minutter på grillen er desserten klar til å nytes. Og du må være forberedt på å ta imot en real dose skryt, for dette er gode smaker og kombinasjoner! Nektarinene kan erstattes med fersken, hvis du heller foretrekker det.

Til 4 porsjoner

Appelsinmarinerte nektariner

  • 4-6 nektariner
  • 1 appelsin , saft + skall
  • 1/2 dl flytende honning (ca.)

Honningkrem

  • 6 ss matyoghurt eller tyrkisk yoghurt
  • flytende honning
  • nøtter, ristet og hakket (f.eks. pistasjnøtter eller valnøtter)

Vask appelsinen og tørk den. Bruk et zesterjern eller lignende og riv skallet (kun det orange). Press ut appelsinsaften og ha det i en liten kasserolle sammen med appelsinskallet og mesteparten av honningen. Kok forsiktig opp og rør til honningen er oppløst. Smak eventuelt til med mere honning. Sett til side.

Del nektarinene i to og fjern steinene. La nektarinene marinere i appelsinmarinaden i minst 30 minutter, men helst enda lengre om du har tid. Snu på nektarinene et par ganger underveis.

Rør sammen yoghurten og smak til med flytende honning. Rist nøttene raskt i en tørr og ren stekepanne, og hakk dem deretter grovt.

Rett før servering griller du nektarinene på svak/middels varme, ett par minutter på hver side. Nektarinene er ferdiggrillet når de har fått fin farge på kantene. Du kan selvsagt steke nektarinene på grillpanne eller i stekepanne dersom det ikke er grillvær/grillsesong.

Anrett nektarinene på serveringsfat i dessertskål og server honningkrem, resten av appelsinmarinaden og hakkede nøtter som tilbehør.