Pots de crème au citron (sitronpudding)

La meg presenterer dere for en ny, fransk klassiker: En nydelig sitrondessert! Er du glad i sitronsmak, vil du elske denne franske, fløyelsmyke sitronkremen her! Oppskriften gir 4 porsjoner.

  • 4,5 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 6 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 1 stor sitron

Hell kremfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha både frøene og selve vaniljestangen i fløten. Varm opp til kokepunktet og ta kjelen av platen. La vaniljen trekke inn i melken i noen minutter, og fjern deretter vaniljestangen.

Pisk eggeplommene sammen med sukker. Bland i presset saft og revet skall fra sitronen. Hell i den varme fløten i en tynn stråle mens du fortsetter å piske hele tiden.

Fordel blandingen i 4 passende porsjonsformer og sett dem i en langpanne midt i ovnen. Hell kokende vann i langpannen (vannet skal nå omtrent halvveis opp på formene) og stek ved 160°C i 50–60 minutter. De er ferdige når de er stivnet i kantene, men fortsatt litt «skjelvende» i midten.

Ta formene ut av ovnen og avkjøl til romtemperatur. Dekk dem med tynn plastfolie og la dem stå i kjøleskapet over natten.

Tips:
Ikke la deg skremme av at formene skal steke i vannbad. Det er nødvendig for å få den rette konsistensen og er overhodet ikke vanskelig.

Merk dessuten at de ferdigstekte formene må stå i kjøleskapet over natten. Spises de med en gang, har de konsistens som litt rennende sitronpudding, men etter en natt i kjøleskapet stivner de til og får den rette tykke, kremete konsistensen.