Spaghetti bolognese på lørdagskvelden

Middag i dag var Lises (min egen) spaghetti bolognese. Det som skiller den fra vanlig spaghetti bolognese er at jeg har en paprika oppi og jeg har matfløte i sausen mot slutten av koketiden for å tykne sausen noe.

Jeg begynte å dele opp to gulrøtter, en paprika og en løk i små, små biter. Dette gjorde jeg enkelt ved å bruke min Nizer Dizer som jeg er så uendelig glad i. Den bruker jeg svært ofte i middagslagingen når jeg har noe som skal kuttes opp enten det er til salater eller som ingrediens i en gryte. Jeg puttet dette i en kjele sammen med to bokser hermetiserte tomater + litt vann. Mens dette stod og putret, stekte jeg en pakke kjøttdeig og en pakke bacon som jeg deretter hadde i grønnsaksblandingen. Dette angret jeg på litt etterpå. Hadde jeg tenkt meg litt mer om, ville jeg ha kjørt grønnsaksblandingen jevn med stavmikser før jeg hadde i kjøttet siden klokken var blitt nærmere 17.00 og jeg ikke hadde tid til at den skulle få koke i tre timer slik at alle grønnsaksbitene ble kokt ihjel, men det var sant som samboeren min påpekte; i denne gryten gjorde det ikke så mye at det var litt grønnsaksbiter. Jeg krydret gryten med oregano, chili, koriander og sitronpepper. Jeg kan aldri angi mengde på krydderet jeg bruker siden jeg ikke bruker skjeer eller kryddermål, men jeg bruker ganske så rikelig med krydder. Eksempelvis kan jeg kanskje angi 2 ss oregano og 1 ss sitronpepper, men det er bare en antakelse siden jeg har krydderet i hånden før jeg har det ned i gryten.

Når gryten hadde kokt i ca. 2 timer hadde jeg i 3 dl matfløte og lot den koke i ytterligere halvannen time uten lokk for å redusere væskemengden igjen. Jeg lot den da koke på trinn 4 og så til og rørte til gryten hvert 10. minutt. Jeg turte ikke koke den på et høyere trinn både fordi jeg var redd den ville svi seg og fordi det kunne koke over. Jeg benyttet meg av kjerringrådet med å legge over en tresleiv på tvers over hele kjelen. Rådet går ut på at det skal få luftboblene i melken til å sprekke og at den derfor ikke kan koke over. Jeg smakte på gryten etter at jeg hadde hatt i matfløten, og valgte å krydre litt mer med oregano og sitronpepper siden matfløten demper krydderet ytterligere. Poenget mitt er ikke å få maten sterkest mulig, for da hadde jeg benyttet chili mye mer enn jeg gjør i matlagingen, men jeg vil at den skal smake litt mer enn bare grønnsakene og kjøttet jeg har i. Jeg synes det ble en god middag.