Sjokoladekjeks med Non-stop til assistenten min

I natt kom døtrene til assistenten min hjem etter å ha vært tre måneder i USA. Jeg hadde lovet henne at jeg skulle bake noe til henne. Jeg hadde tenkt å bake disse havregrynsbollene med rosiner, men det ble ikke tid til det. Istedenfor laget jeg disse sjokoladekjeksene som jeg fylte med Non-stop istedenfor sjokoladebiter. Jeg laget de første gang i midten av desember 2018 og de ble en stor suksess. Jeg tenkte at disse må jo være ypperlige å en gang ta med en porsjon av en gang jeg skal på besøk til nevøene min. De er ganske holdbare om de oppbevares tett i kakeboks.

Jeg smeltet ca. 180 g smør og kjølte det ned ved å sette hele kjelen ned i litt kaldt vann. I en bolle målte jeg opp 250 g brunt sukker og 100 g hvit sukker. Når smøret var blitt romtemperert hadde jeg det over sukkeret og rørte det hele godt sammen til det ble en ganske kornete masse. Jeg vispet sammen to egg og hadde over i tillegg til én eggeplomme og rørte det inn. Jeg lot det stå å svelle i et par minutter mens jeg fant frem miksmasteren og fant frem sjokoladesausen. Jeg brukte tilgjengelighetsappen for synshemmede Seeing AI for å lete frem den riktige flasken med sjokoladesaus. Jeg pisket opp eggeblandingen til en litt tykk og luftig eggedosis og hadde i en del sjokoladesaus. Jeg vet ikke helt hvor mye sjokoladesaus, for jeg bare hadde oppi en del til jeg tenkte det var nok. Jeg blandet det inn med miksmasteren. Jeg blandet også inn bakepulver og 2 ts vaniljesukker. Til slutt hadde jeg i to poser Non-stopp og blandet inn. Jeg hadde i 350 g hvetemel, så mye som det stod i oppskriften, og knadde det inn for hånd, men siden jeg hadde hatt i ekstra sjokoladesaus, måtte jeg ha i ca. 175 g ekstra med hvetemel før massen fikk passelig konsistens.

Jeg la plast over bollen og satte den i kjøleskapet i 30 minutters tid. Deretter trillet jeg nærmere 70 kuler som var på størrelse med en fylt teskje og stekte dem deretter på 210 gr. midt i ovnen i 12 minutter. Kjeksene ble gode, men de ble ikke like sprø som sist, så de hadde kanskje tålt ett eller to minutter til? Mulig det skyltes at jeg da hadde kun én pose med Non-stop i og at det var sjokoladen som gjorde de litt mykere.