Sommerens første smoothie i 2019

I dag skriver vi lørdag 18. mai. Vi er faktisk snart halvveis i 2019 allerede. I går feiret vi 17. mai over hele Norge. Her i Bergen var det strålende sol hele dagen og både store og små kunne kose seg ute med is, 17. mai-tog, korpsmusikk, taler for dagen og alt som hører til.

I dag laget jeg årets første smoothie til lunsj fordi jeg synes det passet med en forfriskende og kald drikk i dag når det var så varmt i været. Min favorittingrediens i smoothier er nok banan. Banan kan ha en noe dominerende smak, men om jeg kombinerer den med annet som har sterk smak, som f.eks. blåbær, synes jeg ikke det gjør noe. Jeg liker dessuten å få den litt tykke, kremete og fløyelsmyke konsistensen som smoothien gjerne får av bananer. Siden jeg i tillegg liker smoothien isende kald, bruker jeg alle ingredienser frosne, men dette er en smakssak. Det kan være litt mer krevende å få alt moset når alt er frossent. Jeg har en egen skuff i fryseskapet helt full av smoothieingredienser, alt fra druer, fersken, kiwi, melon, ananas, blåbær, bringebær, spinat osv. Det er veldig fint å kutte opp frukt som begynner å bli moden, for moden til at du rekker å spise den opp, og fryse den deretter ned og bruke senere i smoothier.

I dag ville jeg lage en garantert vinner og slo derfor til på en oppskrift som nesten alle vil like; smoothie med banan, blåbær og bringebær med vann som væske. Jeg følger sjelden smoothieoppskrifter nøyaktig når det kommer til mengdeforhold, men jeg hadde omtrentlig 2,5 dl vann og antakelig én banan til sammen eller litt mer. Hvor mye jeg hadde av bringebær og blåbær vet jeg rett og slett ikke. Jeg begynte med å ha i banan og bringebær sammen med vannet og kjørte dette jevnt. Deretter hadde jeg i ganske godt med blåbær. Jeg måtte hjelpe litt til med en skje for at blenderen skulle ta tak i bærene og mose de sammen med resten. Det ble en god smoothie – alltid en vinner med den kombinasjonen smaker. Jeg fikk to glass av denne og satte det ene glasset i kjøleskapet slik at jeg hadde til litt senere på dagen. Når du skal sette smoothier til sides slik, kan det være lurt å ha i noen dråper med sitron for å unngå at fruktkjøtt i f.eks. banan, epler og pærer blir brunt. Jeg tror det har lite å si for smaken, men det ser jo lite appetittelig ut å skulle drikke en brunet smoothie.