Næringsfattig blomkålsuppe til middag i dag

Jeg er veldig glad i supper og nå som jeg bor alene benytter jeg anledningen til å lage en og annen suppe. Første suppe ut var blomkålsuppe, men jeg forenklet den noe. Jeg kuttet nemlig ut sjalottløken. Jeg delte blomkålen i biter og freste den i litt smør. Mens jeg stod og stekte den, tenkte jeg at jeg kanskje hadde kuttet den opp i litt store biter. Jeg helte over vann, melk og litt mer matfløte enn det stod i oppskriften. Jeg lot blomkålbitene koke seg til de var nokså møre. Jeg krydret med salt og svart pepper.

Jeg fant frem den lille blenderen min som tar 0,8 l. og øste oppi blomkålbitene og en del av væsken og deretter satte jeg den i gang. Det tok ikke mange sekundene før det var en jevn blanding, men jeg måtte ha en kjøkkenklut på lokket, for hvis ikke sprutet det suppe ut av sprekken på den delen av lokket der man kan åpne opp for å fylle på med flere ingredienser. Jeg helte tilbake innholdet i kjelen igjen og blandet det ut med resten. Suppen ble god. Det ble kanskje litt mye pepper, men jeg synes egentlig det bare ble godt med litt sterk smak. Jeg fikk suppe til et par måltider i morgen og skal fryse ned et par porsjoner.

Men blomkål inneholder egentlig veldig lite næring. På Matvaretabellen står det at 100 g blomkål inneholder 1,9 g protiner, 2,6 karbohydrater, 0,2 g fett og 92,2 g vann. Det mest næringsrike i denne suppen må vel da ha vært melken og fløten? Det er vel ikke for ingenting at supper kalles slankekost. Neste suppe blir kanskje noe med noe mer kjøtt og grønnsaker. Jeg får se. Jeg har gått ned 11 kg de siste 3-4 månedene og har ikke så sterkt behov for å gå ned ytterligere nå.