Jordbærsyltetøy med appelsin

Denne oppskriften gir 2 store glass med syltetøy.

  • 1 kg jordbær
  • 2 appelsiner
  • 400 g syltesukker (se tips)

Skyll og rens jordbærene, del dem i store biter og ha bitene i en kjele. Skyll appelsinene godt, riv det gule appelsinskallet fint og ha appelsinskallet i kjelen med jordbærene. Press saften ut av appelsinene og ha også dette i kjelen. Ha så i syltesukkeret og bland alt godt sammen.

Varm opp blandingen på middels varme. La syltetøyet småkoke i ca. 10-15 minutter mens du rører hele tiden. Syltetøyet er ferdig når jordbærene er bløte og syltetøyet har begynt å tykne (husk at det tykner ytterligere når det avkjøles).

Hell syltetøyet på rene syltetøyglass (se tips), sett på lokk og avkjøl. Men du vil så klart smake på syltetøyet med en gang, så noe kan du ha rett i en serveringsskål.

Prøv dette deilige syltetøyet på nystekte Vafler… yum!

Tips:
Syltesukker inneholder pektin som gjør at syltetøyet tykner litt mer enn om du bruker vanlig sukker. Syltesukker fås kjøpt i de flest store matbutikkene.

Syltetøyglassene bør være helt rene og varme før du har i syltetøyet. Ha glassene en stund i en kjele med varm vann eller sett dem midt i ovnen ved 100°C i 15 minutter. Det er også lurt å avkjøle de fylte syltetøyglassene opp ned for at syltetøyet skal holde seg lengre.