Å smelte sjokolade

Å smelte sjokolade over vannbad betyr at du tar en bolle (helst en metallbolle, men tykt glass går også) og setter over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den dekker kjelen helt. Det trengs ikke så mye vann i kjelen. Ha sjokolade oppdelt i biter i bollen. Når vannet koker, vil dampen gjøre at metallbollen blir varm og sjokoladen smelter. Vent med å røre i sjokoladen til du ser at den begynner å bli bløt.

Å smelte sjokolade i mikro er veldig enkelt, men krever kanskje likevel litt mer erfaring. Brekk opp sjokoladen og ha i en kopp. Sett koppen i mikro på full styrke i 1 min. Ta ut koppen og vend litt på sjokoladen med en teskje. Sett koppen tilbake i mikroen og gjenta et par ganger, til sjokoladen er smeltet. (NB! Sjokoladen blir kornete om den varmes opp for lenge.)

Hvis sjokoladen blir kornete (skjer hvis den varmes opp for lenge eller blir våt av dampen), er det lite å gjøre annet enn å begynne på nytt. Kjøp derfor inn noen plater ekstra sjokolade i tilfelle.