Fruktige bolleknuter med pasjonsfruktrem og eple

Denne deigen skal faktisk hvile i kjøleskapet et par timer før utbaking, og da kan du jo lage fyllet imens (eller sole deg på verandaen). Disse nydelige bollene fylles nemlig med en en helt nydelig pasjonsfrukt krem som kalles «curd». Og den kan brukes til så mangt! Lager du to glass har du nok til både bollefyll, iskrem-topping, til å ha over yoghurt eller til å blande med kremfløte som kakefyll! Da er det bare å bake ut, fylle med krem, strø over saftige granateple frø, forme og steke. Søtt, syrlig og utrolig godt!

Til 12-14 store knuter:

Bolledeig:

  • 400 g hvetemel
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts kardemomme
  • 60 g hvitt sukker
  • 2 dl kald melk, all melk går fint
  • 20 g fersk gjær
  • 1 stk. egg

Fyll:

Glasur:

  • 250 g melis
  • 3 ss granateplesaft

Bolledeig:
Rør ut gjæren i den kalde melken. Pisk så inn egget. I en stor bolle blander du mel, kanel, kardemomme og sukker.

Ha melkeblandingen i melblandingen og elt til en smidig deig. Skjær smøret i mindre biter, og elt inn til en litt klissete deig.

Samle deigen, du kan bruke litt mel, og legg den i en plastpose, eller en bakebolle med lokk. Sett i kjøleskapet i 1-2 timer.

Montering:
Kjevle ut deigen til en stor avlang firkant og smør over halvparten av pasjonsfrukt curden. Brett to av sidene inn mot midten, og kjevle lett over så fyllet festes og deigen henger sammen igjen. Smør over resten av pasjonsfruktcurden, strø over granateple frøene og brett inn på samme måte som sist. Kjevle igjen.

Skjær striper av deigen, tvinn dem, og knyt dem sammen som en knute. Eventuelt kan du snurre dem sammen som vanlige kanelsnurrer.

Sett bollene på ett brett kledd med bakepapir, 6 boller per brett,dekk over med plastfilm eller et håndkle og sett til å etterheve på et lunt sted i 1 time.

Stek midt i ovnen på 180 grader, i ca. 20-25 minutter, til bollene er gylne og faste.

Glasur:
Om du ønsker glasur kan du røre ut 250 g melis med 3-4 ss granateple saft. Du kan også bruke appelsinjuice eller annen fruktjuice, men vil da ikke få samme farge som på bildene.

Justér mengde melis og saft til ønsket tykkelse på glasuren, og ringle over bollene når de er kalde.

Oppbevar bollene i en luftett boks, eller pakket i plastfolie. De kan godt stå på kjøkkenbenken, men de holder seg lenger i kjøleskapet.