Film/musikk/TV

Luksusfellen i Sverige

Jeg og samboeren min ser ofte på Luksusfellen og Lyxfellan (svensk)på TV3 når vi skal spise middag. I går så vi en episode der det var en 29 år gammel mann som gikk 30.500 kr. i minus hver måned, men kanskje ikke så rart siden han var svært spontan av seg og spanderte tur til New York og tok drosje fra Sverige til Oslo for å feste...

Vi så også på en svensk familie med tre barn som gikk 40.600 kr. i minus hver måned. På ett år hadde de konsumert mer enn 500.000 kr. på snacks, snus og leker til barna. Lyxfellans eksperter fikk de til å innse at kjærlighet til barna besto av mer enn kun å gi de leker. Familien hadde to uker før Lyxfellan kom, dratt på tur til Danmark for mer enn 10.000 kr.

Noen ganger tenker jeg: Er det virkelig mulig at voksne mennesker kan være så uforstandige med penger? Jeg skal nok innrømme at jeg sitter ikke med fasiten på hvordan det er mulig.

Nøkkelord:

Bye & Running

Når jeg første gang leste "Bye & Running", uttalte jeg det på engelsk. Da måtte min kjære flire litt av meg. Min favoritt til Bye & Running er Hellbillis' parodi på "Snåsamannen Joralf"

Nøkkelord:

har blitt TV-slave :)

Jeg, av alle, har blitt hektet på en TV-serie mens jeg sitter med strikketøyet i hendene. Jeg har aldri sett på meg selv som TV-slave. Jeg har stort sett fulgt med på nyheter, og et og annet vettugt realityshow som f.eks. "Farmen" og "Luksusfellen", men nå har jeg fått opp øynene for "Helstrøm rydder opp hjemme". Det er jo fælt å sitte å humre litt i sofakroken over andres tragiske skjebne, som at en mann kun spiser kjøttdeig eller at mannskapet på ei fiskeskjøyte kun lever på kjeks. For meg blir det også en tankevekker. Hva er egentlig kjeks laget av? Jo, sukker og smør. Hva inneholder egentlig kjøttdeig? Fett og vann. Hva er konsekvensene av en slankeoperasjon? At magen din blir redusert til en tommel i størrelse m.m.

Når jeg har sett på Luksusfellen, har jeg blitt mer bevisst på hvordan jeg bruker pengene mine utover en måned. Det har motivert meg til å opprette sparekonto hvor jeg setter av et visst beløp hver måned.

Nøkkelord:

Litt musikk

Her om dagen rotet jeg litt rundt i musikk-mapen, og der fan jeg "bye & Rønning". Jeg så ikke Ø-en i "Rønning" og kalte de med engelsk uttale "bye and runnig" :P
:) Mine favoritter er parodien til Hellbillies med "Snåsamannen" og "Den ærlige sannheten om Grandiosa". Lytt i vei!

Nøkkelord:

Luksusfellen på TV3

Jeg har de siste månedene sett på ca. 70 episoder av Luksusfellen som sendes på TV3. Min kjære har et program som trekker ut lydfilene i en viddeo, og da kan jeg høre på videoen på min MP3-spiller.

Jeg synesdet er helt forferdelig hvordan folk håndterer - eller ikke håndterer - økonomien sin. Jeg har lagt merke til at det er mennesker med i utgangspunktet god lønn som havner i luksusfellen og lever over evne på kredittkort etter kredittkort. De tar opp nytt lån for å håndtere det gamle, og det med renter på både 20 og 30 prosent. Det ser ut som at mange tenker bare på dagen i dag, og de vil ikke forholde seg til at det kommer en ny dag i morgen. De slutter å åpne posten sin, for de vet at de likevel ikke er i stand til å betale kravet. Noen samler de i bæreposer og andre i pappesker. En hadde bare hevet alle regningene og purringene for to år fordi han ikke så nytten av de. - Og dette er voksne såkat ansvarlige mennesker...

En mor, som hadde selv 13 betalingsanmerkninger, spurte sin sønn på 18 år om han kunne kjøpe abonnement for seg selv, moren og minste datter i huset. Når regningen på kr. 3.000 kom, ble den ikke betat og det gikk til inkassovarsel og neste skritt var betalingsanmerkning. Moren sto i fare for å spolere din egen sønns fremtid. Om han hadde fått betalingsanmerkning, kunne mye være spolert for ham, som utestengt av bl.a. boligmarkedet, leiemarkedet, og arbeidsmarkedet. Rett og slett svartelistet sin egen sønn (jf.r. S7E4).

Jeg er svært glad for at jeg og min kjære har en ryddig økonomi. Det å ha økonomiske problemer sliter voldsomt på et forhold.

Nøkkelord:

Nokas-filmen er synstolket

I kveld har jeg sett min første norske film som er synstolket. At en film er synstolket, vil si at det er en stemme som forteller i grove trekk hva som skjer på skjermen. Synstolkingen er ikke i konflikt med dialogen i filmen. Jeg så filmatiseringen av Nokas-ranet som skjedde 5. april 2004. Ranerne fikk med seg kr. 57 mill. og når filmen ble laget var kun kr. 5-6 mill. kommet til rette. En politimann mistet livet under ranet. Den neste synstolkede filmen jeg skal se er filmatiseringen om «Bastøy skolehjem». Jeg så en svakhet i filmen, og det var å finne ut hvem som hadde kameraets fokus, om det var politifolkene eller ranerne. Etter hvert lærte jeg meg å skille de ut på dialekten da ranerne hovedsakelig snakket østlandsk med litt innvanderuttale. Det er MediaLT som synstolker filmer i Norge.

Abonner på RSS - Film/musikk/TV