Selve 60-årsfeiringen

Jeg strevde med smerter på tros av sterkere medisiner, men OxyContin ble ikke tilstrekkelig for de smertene jeg fikk etter å ha dusjet og beveget meg en hel del i forkant av feiringen. Jeg måtte, svært skuffende, bli igjen i sengen hjemme. Mens de andre koset seg med god mat og kaker koset jeg meg med klemmentin og noe godteri. Det var da noe. På festen hadde vi en liten overaskelse til henne, en sang, og refrenget fra min søster og meg var:

Snill og hjelpsom du alltid er, du hjelper med det meste.
Sying, barn og mat og hus, du er vår aller beste!
Vi er så glad i mamma'n vår
I dag du mange go'ord får
Hipp hurra for mamma'n vår som fyller 60 år!

Det som var mest irriterende, var at jeg ikke fikk holdt den talen jeg hadde planlagt til min mor. Jeg hadde gjort klart alt og skrevet stikkord på punktskrift. Der ville jeg bl.a. si fra min søster og meg:

Vi har en fin barndom og en engasjert mamma å se tilbake på. Du hjalp oss med lekser, jeg i engelsk og min søster med stilskriving i norsk. Du var alltid påpasselig at jeg, som ikke ser, alltid skulle gå i rene og pene klær. Du engasjerte deg sammen med pappa i vår fritid. Vi kan se tilbake med et smil om munnen på slalåmrenn, fisketurer og skogsturer. For ikke å glemme flotte ferieuker hver sommer med mye bading i Holmen og på Hotellet når været var dårlig. Du sydde svingskjørt og joggedress til oss og både flotte gardiner og duker i matchende farger etter våre ønsker som gikk i rosa og lilla.

Du har også kommet seirende ut av tøffe utfordringer. Det var tøft og brakte mye usikkerhet for fremtiden med å få et synshemmet barn, men også det mestret du med glans - og det gikk bra det også. Vi har nok også hatt våre feider opp igjennom, men husk at det egentlig er fordi vi elsker deg og stoler nok på deg til å være ærlig til å si hva vi mener og føler. Det skal du ta som en tillitserklæring.

Og jeg avslutter: Jeg vil dele et sitat med deg som jeg føler beskriver deg som mamma: "Å vite at du er der - enten det er nær eller langt unna - betyr at jeg aldri er helt alene."

Gratulerer med dagen mamma og jeg ser frem til å ha deg her i 40 år til!

Nøkkelord: