Fruktsalat, spaghetti bolognese og vafler

I dag tidlig laget jeg fruktsalat, der jeg kuttet opp eple, pære, appelsin og banan. Da vi smakte på fruktsalaten kom jeg på en ting jeg hadde glemt: Druer. Jeg kuttet etterpå opp noen druer og blandet dem inn i fruktsalaten.

Etter fruktsalaten pakket jeg ferdig kofferten. I morgen drar jeg på rehabiliteringsopphold ved Røysumtunet pga. epilepsien. Jeg hadde "pakket mentalt" ved å lage en pakkeliste. Den fulgte jeg slavisk og jeg tror jeg har husket alt. Mange legger frem alt de skal ta med seg, men det er ikke praktisk som blind. Jeg pakker alltid etter pakkeliste når jeg skal jobbe på rehabiliteringskurs og det er sjelden jeg glemmer noe.

I dag var det spaghetti bolognese som stod på menyen til dagens middag. Jeg fant ut at løken vår ikke hadde godt av å bli en ingrediens i gryten og stangseleri er vi ikke glad i. Jeg kuttet derfor opp 5 gulrøtter og de + hermetiserte, hakkede tomater fikk bli basis for sausen. Jeg stekte kjøttdeig og blandet inn. Jeg krydret med timian og oregano og byttet ut salt og pepper med sitronpepper og chiliflak. Jeg lot gryten stå å putre i ca. 2 timer. Mot slutten hadde jeg i stekt bacon. Middagen ble servert med fullkornspasta inntil. Jeg var heldig med krydringen denne gangen - det ble hverken for sterkt eller for mildt. Når jeg krydrer, bruker jeg sjelden skjeer om jeg ikke må, men jeg heller det over fingrene og lar det risle ned i gryten. På den måten har jeg kontroll over hvor mye krydder jeg tar i.

Jeg leser for tiden boken "Vi skal arve vinden" av Gunnar Staalesen hvor privatetterforsker Varg Veum fikk servert vafler. Jeg fikk ikke de vaflene ut av hodet og det endte med at jeg laget en halv porsjon av vaflene til Sjømannskirken i Alicante. Jeg pisket sammen egg og sukker og skulle ha i 3 dl melk og 1 dl vann, men plutselig hadde jeg tatt i 4 dl melk. Vel, vel, 1 dl vann eller ikke gjorde nok ikke så mye. Vafler kan også lages kun på vann, spesielt nyttig om man skal servere en med melkeproteinintoleranse. Jeg hadde også i bakepulver og vaniljesukker, men kardemomme var jeg tom for. Jeg ville lage litt grovere vafler og hadde i 2 dl (dvs. 100 g) grov sammalt hvete, 2,5 dl (dvs. 100 g) havregryn og ca. 3,5 dl (dvs. 175 g) hvetemel. Til sist blandet jeg smør jeg hadde smeltet i mikroen. Tidligere har jeg skjemt meg selv bort ved å få hjelp av assistenten min til å steke vaflene for meg, men hun var der ikke en onsdags kveld. Jeg fikk hjelp av samboeren min til å steke den første vaflen for å avgjøre hvor full ausen skulle være. Én full ause var nok. Jeg brukte en stekespade til å lempe vaflene ut av jernet. For å unngå å søle på benken, hadde jeg vaffeljernet stående på en stekeplate. Det er lettere å vaske av den synes jeg. Vaflene ble gode, på tross av manglende kardemomme.

Skriv ny kommentar

Filtered HTML

  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Tillatte HTML-tagger: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Automatisk linjeskift

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.