Seminar og generalforsamling

I går og i dag har jeg vært på et seminar der tema var å skrive effektivt på iPhone og GPS-løsninger for synshemmede. Jeg satt i kurskomiteen og hadde gjort en del forarbeid. Det var til sammen 14 deltakere. Samboeren min var med som ledsager.

Foredragsholderen som fortalte om effektiv skriving på iPhone og GPS-løsninger for synshemmede er selv blind og jobber til daglig som lærer. Han var veldig flink og han var behagelig å høre på da han snakket veldig rolig og bedagelig. Det var tydelig at han var vant til å snakke til en gruppe mennesker. Han orienterte og demonstrerte hvordan man på ulike måter kan skrive på tastaturet på iPhone, punktskrift på skjerm både via appen Mbraille og under menypunktet "Punktskrift på skjerm". Han orienterte også om muligheten for å koble til leselist (punktskriftsdisplay) og eksternt tastatur som kommuniserer med telefonen via bluethooth.

Etter lunsj der det ble servert bagetter (jeg fikk wrap siden det er mindre "tomt fyll" i den i form av brød), begynte han å snakke om GPS-systemer for synshemmede. Han snakket om appen Blindsquare, Seeing Assistent Move og Navigon. Han demonstrerte litt også. Jeg måtte gå og hvile ca. en time før foredraget var slutt fordi jeg brått ble så sliten i hodet. Jeg ville best mulig forebygge at jeg skulle få epilepsianfall.

Vi gikk og spiste på Brasserie Paleo som er en restaurant som kan skryte av at de er helt glutenfrie. Der spiste jeg en anderett og til dessert fikk jeg en epleis.

På lørdag startet vi med workshops der deltakerne fikk prøve seg i praksis på det de hadde lært dagen før. Det var en gruppe (som jeg deltok i) som så på punktskrift på skjerm, en som så på Android-systemet og en som så generelt på apper og installering av disse.

Den siste halvannen timen før lunsj avholdt vi ISEs generalforsamling hvor vi behandlet vanlige saker som årsmelding, regnskap, aktivitetsplan, budsjett og valg. Jeg stod på valg dette året og ble gjenvalgt som sekretær.