Kinderegg med melkekrem (sukkerfri)

Det er altså en sukkerfri versjon av freia´s påskeegg / kindermaxi sjokolade / kinderegg – melkesjokolade fylt med fløyelsmyk melkekrem. Det er latterlig raskt og enkelt å lage, men krever at man har silikonformer. Du kan selfølgelig bruke alle slags typer og variasjoner av formene, hjerter, stjerner, firkantet, runde… Det viktigate er at de er formilige så du berre kan vende dem ut når de er spiseklare uten at dei skviser seg helt sammen.

Du kan bruke alle typer sukkerfri melkesjokolade, eller kanskje du foretrekker mørkere sjokolade? Da kan du bruke det også! Den sukkerfri, kvite sjokoladen veit eg kan vere vanskelig å få tak i, men bruk gjerne Cavalier sitt merke med crisp, den fungerer heilt fint! Fåes kjøpt på dei fleste helsekostbutikker.

Hvor mange du får kommer an på størrelsen på formene dine. Denne oppskriften gir ca. 8-15 stk.

  • 60-70 g sukkerfri melkesjokolade
  • 35 g sukkerfri hvit sjokolade
  • 50 g philadelphia
  • 3-4 ts sukrinmelis
  • 4-5 dråper stevia vanilje, eller vaniljeessens
  • Evt. eit dryss ekte vaniljepulver, kun om du har

1. Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over vannbad. Fordel en teskje i bunnen av silikonformer og bruk baksiden av skjeen til å bre oppover helt til kanten, slik at du kan fylle dem etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner.

2. Smelt sukkerfri hvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør innimellom, hvit sjokolade kan vere litt seigt å smelte. Rør godt inn philadelphia, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver.

3. Smak gjerne på melkekremen om du ønsker den søtere eller friskere, og juster. Fordel så melkekremen i sjokoladen, la det vere igjen noen millimeter øverst.

4. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen har stivnet, det tar 5-10 minutter i fryseren. Oppbevar i kjøleskap.