Nystekte ost- og skinkehorn

Jeg brukte i dag morgenkvisten på å bake 24 grove fylte ost- og skinkehorn. Jeg forsøkte meg på disse 1. september tidligere i år, men klok av skade fra sist, knadde jeg deigen sammen for hånd. Sist forsøkte jeg meg med kjøkkenmaskinen, men deigen var for liten til at eltekroken gjorde nytte for seg. Etter en stund med knaing, først i bollen og deretter på bordet når deigen var samlet, fikk jeg en konsistens jeg kunne si meg fornøyd med. Hadde jeg laget denne i kjøkkenmaskin, hadde jeg hatt romtemperert smør i klatter mot slutten av eltetiden, men siden jeg nå stod med håndkraft, smeltet jeg smøret før jeg hadde i melken.

Etter halvannen times heving, var det å ta til på utbakingen. For en del år siden gikk jeg til innkjøp av en silikonkjevle og denne har jeg verdsatt enormt. Jeg har hittil ikke opplevd at noe henger seg fast i den. Jeg kjøpte den i sin tid på Enklere Liv, men de er ikke kjent for å selge billige produkter. I dag får du kjøpt en fint brukendes silikonkjevle på Jernia til 249 kr. Som blind er det ikke "bare" å lage fire diagonale streker som deler en rund lei i åtte "pizzastykker", for da hadde noen blitt svært store mens andre hadde blitt minimale. Jeg delte først leiven inn i fire, og deretter delte jeg hvert stykke i 45 graders vinkel fra hjørnet og ut mot kanten. Jeg la på krydderskinke og ost og rullet de sammen. Jeg synes at krydderskinke gjør seg godt i ost- og skinkehorn siden den er litt salt.

Etter en halv times heving, penslet jeg de og deretter stekte jeg de på varmluft på 210 gr. I oppskriften står det at de skal stekes på 225 gr., men når man steker gjærbakst med varmluft, skal temperaturen reduseres med ca. 20 gr. Jeg stekte mine i 2-3 minutter lenger enn det stod i oppskriften, for min stekeovn er treig, men jeg fant senere ut at de ble for dårlig stekt. Jeg velger likevel å la det stå til og fryser de ned og steker de ferdig når jeg tar dem opp av fryseren. Går det ikke, får det plass i søppelbøtten.

I kveld blir det ost- og skinkehorn til kveldsmat!

Edit - skrevet på kvelden: Jeg varmet opp ost- og skinkehornene i 6-7 minutter i stekeovnen og de ble perfekte.

Nøkkelord: