Optimistisk etter time hos manuellterapeut

I dag var jeg til manuellterapeuten. Det var skjedd noe feil med drosjebestillingen, men jeg ble ikke mer enn 7 minutter for sent. Når jeg snakket så vidt med ham over telefon, sa jeg at det trolig kunne tas over telefon, men så feil kunne jeg ta, for jeg hadde noen spørsmål om teknikk og da vil han se hvordan jeg utfører øvelsen. Sist gang skulle jeg belaste med knebøy på ett bein. Jeg sa at jeg gjorde 10 repetisjoner med to-tre sett med noen timers mellomrom i løpet av en dag. Jeg har kun måttet bruke en sterk smertestillende medisin én gang. Jeg får ikke lenger de store smertene og om jeg får smerter, er de ikke langvarige. Det er en stor forskjell fra kun 5 dager siden da jeg fikk smerter etter 5-6 repetisjoner på manuellterapeutens kontor. Han sa at da jeg tok kontakt i dag ang. drosjen, var han redd at tilstanden hadde blitt betraktelig verre. Tvert om!

Sist foreslo han at jeg skulle holde meg fast i kanten på oppvaskkommen, for å holde balansen, men da støttet jeg meg for mye til den. Vi har et skap med skyvedører og jeg holder meg da fast i sidekanten til det (når skyvedøren er åpen) og klarer å holde balansen. Jeg har jo trent mye knebøy på treningssenteret og har teknikken inne og der husker jeg at knærne skal vende utover, men jeg har lagt merke til at når jeg begynner å bli sliten, blir dette vanskeligere. Manuellterapeuten sa at tanken var riktig og at det var bra jeg var bevisst dette, men i mitt tilfelle trente jeg primært hoften. Jeg stilte også spørsmål med om jeg skal gå sakte ned og raskt opp, slik man gjør med vanlig knebøy, og han sa at det i seg ikke var galt, men da belaster man mer. Dette måtte jeg se an og prøve meg frem.

Jeg hadde spørsmål om hvordan jeg gradvis kan belaste mer uten at det blir for mye. Jeg ønsker å øke til 15 repetisjoner (istedenfor 10), men jeg er redd for at det blir for tung belastning. Jeg merker at på 7.-8. repetisjon begynner kneet mitt å gå litt innover. Da sa han at jeg kunne ta 8 repetisjoner, ta en pause på tre minutter og deretter 8 nye repetisjoner. Da får jeg plutselig en økning til 16 repetisjoner.

Og, mitt siste spørsmål handlet om hvordan jeg burde trene opp gangfunksjonen. Jeg sa at når jeg gikk med stokk, gikk jeg og spente meg i rygg og hofter. Han var helt klar på at det måtte jeg unngå. Når jeg går med Flex, går jeg som en annen seende fordi jeg stoler på ham og har en normal ganghastighet. Jeg tenkte jo først å gå en runde på området her, men etter å ha snakket med assistenten min ble lysten til dette mindre. Hun har sett flere eldre damer sitte ved det samme vinduet dag ut og dag inn og glo ut. Jeg tenker at det er sannelig ikke rart at de gamle klager over kjedelige dager... Og jeg vil ikke ha rykte på meg som "hun rare blinde, vet du...".

Vi avtalte at neste time lar vi vente til 8. november og om det er noe kan jeg ta en telefon. Jeg er svært optimistisk nå.