Sitronbollene er laget

I dag bakte jeg ut bollene som jeg la sitronkremen, som jeg laget i går kveld, oppi, som om det skulle være en skolebolle. Det står at man skal lage bollene av en fransk smørdeig, men jeg synes smørdeiger blir litt kvalmende og jeg brukte derfor oppskriften til skoleboller med kesam. Jeg byttet ut kesam med crème fraîche. Det pleier alltid å gi en god og smidig deig - og det stod til forventningene også i dag.

I oppskriften står det egentlig at man skal kjevle ut deigen og smøre sitronkremen utover. og deretter rulle den og man skjærer bolleemner av rullen og har de i store muffinsformer. Dette er lite blindevennlig arbeid. Jeg laget den istedenfor som en skolebolle, men med sitronkrem istedenfor vaniljekrem. Under kremen, i fordypningen, la jeg en Center-sjokoladebit. Jeg fikk et tips av en venninne at det skal være godt i stekte boller.

Men... Besyndelig nok synes jeg at sitronkremen ødela hele bollen. Den passet ikke inn og jeg orket ikke å spise inn til Center-sjokoladen. Men selve bollen, dvs. bolledeigen, ble god. Neste prosjekt må bli vanlige boller med kun en Center i eller at jeg bruker vaniljekrem istedenfor sitronkremen. Det får bli neste prosjekt - en gang...

Nøkkelord: