Indiske produkter

I dag kom jeg over nettbutikken Masala Magic hvor det selges indiske produkter. Jeg kommer nok til å bli kunde der. Jeg er glad i indisk mat, særlig kyllingretter. Jeg blir aldri lei kylling og den kan tilberedes på så mange vis med ulikt inntil, alt fra grønnsaker, rotgrønnsaker, salater og i gode supper!

Et av produktene som kommer til å ligge i min handlekurv, er en raita Miks: som blandes med 4-5 dl kefir og la stå 10-15 min og det er klart til servering. Raita er full av smak uten å være sterk. Anbefales som saus til grillmat, fisk og kjøtt, eller som dip til potetgull.

Samboeren min er glad i mangochutney og de selger en Mango og Lime Chutney som er en eksotisk, unik chutney med frisk smak av mango og lime, tilsatt spisskummen og flere herlige krydder. Passer perfekt til vilt, kjøtt/kylling og ikke minst til ost.

Noe jeg bruker mye i rettene mine, som finnes i grønn og rød paste her i Norge, er Curry Paste som gir deg en herlig, sterk indisk curry, som er en av de meste kjente indiske sausene laget med løk, hvitløk og deilige krydder. Du kan bruke den til kjøttdeig, supper og curry retter med kjøtt eller grønnsaker.

Noe vi ofte får servert (eller noen ganger må bestille) er papadums. De kan man få i velassoterte dagligvarebutikker og jeg synes de er gode nok, men du kan også få kjøpt Papadam original som er laktose- og glutenfritt flatbrød laget av linsemel. Disse kan brukes som forrett til suppe, salat, taco eller som tilbehør til våre eksotiske chutneyer og Raita Miks. Prøv de som sunn snack eller smakfull
kjeks til ostebordet.

Inntil papadums er min favoritt med myntesmak. Hittil har jeg forsøkt denne oppskriften på indisk kylling tandoori, men neste gang vil jeg forsøke denne raitaen med friske urter som inneholder bl.a. frisk mynte, basilikum, estragon, dill og ønsket antall chili.

Nøkkelord:

Skriv ny kommentar

Filtered HTML

  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Tillatte HTML-tagger: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Automatisk linjeskift

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.