Startskuddet er gått av: Minimagetesten

I dag har jeg begynt på «minimagetesten». Det går ut på at jeg tar en «omstart» på magen etter gastric sleeve-operasjonen som jeg tok i september 2013. Målet er at magen skal omstilles til å få følelsen av å bli mett som den ble 2-3 måneder etter operasjonen og ifølge de som har tatt den, blir søtsuget borte og man bryter ut av et uheldig mønster med småspising. Det er også en test på om magesekken har utvidet seg etter operasjonen. Min magesekk har nok utvidet seg noe, men jeg får ikke ned mer enn 2 dl mengde enten det er av vått eller tørt. Dette varierer noe fra dag til dag. Under «minimagetesten» skal man ikke spise mer enn at man akkurat føler seg mett og i maksimalt 15 minutter. Maten bør inntas med teskje eller kakegaffel for å sørge for å få i seg små munnfuller. Dette kan være et tips man kan ta med seg i hverdagen ellers når man lever et liv som vektoperert. Det er bra for alle å spise langsomt. Man skal spise 6-7 måltider i løpet av dagen hvor tre av de er hovedmåltider. Man skal også føre dagbok over hva man spiser og på hvilket klokkeslett.

«Minimagetesten» varer i 5 dager hvor to dager er på flytende kost, to dager er på most kost og den siste dagen skal jeg over på vanlig mat. Dette var den dietten man Måtte følge i hhv. to og tre uker etter at man ble operert. Om man ønsker en vektreduksjon kan man følge dietten som like lenge som det man gjorde etter operasjonen.

«Minimagetesten» er noe omstridt. Enkelte mener at den ikke har noe for seg, f.eks. Aleris (klinikk som bl.a. utfører vektoperasjoner), men jeg har lest at flere vektopererte har god nytte av den. Jeg velger å høre på de som selv kjenner vektoperasjonen og «minimagetesten» på kroppen. Nå vil jeg se om den virkelig har noe for seg.

Skriv ny kommentar

Filtered HTML

  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Tillatte HTML-tagger: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Automatisk linjeskift

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.