Organisasjonsarbeid

Muffins av sjokoladekakeoppskrift

På torsdags kveld (7. februar) hadde jeg en "generalprøve" på å lage muffins av denne oppskriften på sjokoladekake fra Ågot som jeg har laget så mange ganger før. Det er til dette arrangementet jeg har forsøkt å lage browniemuffins med no-egg og veganske sjokolademuffins uten større hell. Jeg gjorde også et forsøk på å lage sitronmuffins (ikke veganske), men de ble også mislykkede.

Jeg laget på torsdag kun 1/4 oppskrift, dvs. 2 egg, 1 kopp sukker, 50 g sjokolade, 1 dl melk, 1,5 dl hvetemel og 1 ts bakepulver. I tillegg hadde jeg oppi 1 ts kakao og 1 ts vaniljesukker. Jeg fylte til sammen 8 muffinsformer og stekte dem på 210 gr. i 15 minutter. Da samboeren min smakte på dem, mente han at det hadde gjort seg med litt glasur.

Neste dag var det tid for å lage muffinsene til arrangementet og litt større porsjon. Jeg laget det derfor av full porsjon. Jeg pisket godt og lenge eggedosis av 5 egg og 4 dl sukker. I oppskriften, inntil jeg redigerte den i dag, stod det "kopper" istedenfor "dl". Jeg vet håper ikke at "kopper" var ment amerikanske "cup", for i så fall er det uhorvelige mengder sukker siden 1 cup er 2,5 dl. Jeg tror at hensikten med å skrive "kopper" i oppskriften på sukker og mel i denne oppskriften, var at det skulle brukes like mye. Mens eggedosisen stod og vispet, varmet jeg opp melken og smeltet sjokoladen i den. Jeg hadde i to plater og den siste halve som jeg hadde igjen fra generalprøven min kvelden før. Jeg lot sjokoladeblandingen avkjøle seg litt. Jeg hadde oppi 1 ss kakao, 2 ts vaniljesukker og 3 ts bakepulver i eggedosisen og blandet det inn. Jeg hadde den noe avkjølte sjokolademelken i eggedosisen og til sist hadde jeg i 5 dl hvetemel. Da jeg laget sjokoladekake til assistenten min for 3 uker siden ble kaken helt flat og uten luft. Da lurte jeg på om det kunne skyldes at sjokolademelken hadde vært for varm, men nå tror jeg faktisk det kan skyldes at jeg rørte litt for mye etter at melet var tatt i røren. Jeg var i hvert fall bevisst å ikke røre for mye i røren nå og muffinsene hevet seg fint. Jeg hadde de i muffinsformer. Når jeg vet, eller i hvert fall regner med, at muffinsene vil heve seg godt, bruker jeg en litt mindre måleskje, en på 50 ml enn den jeg bruker når jeg f.eks. måler opp til browniemuffins som hever seg mindre. Jeg fikk til sammen 31 muffins. Jeg stekte nå muffinsene på 210 gr. i 14 minutter siden jeg synes de i går kanskje ble noe hardt stekt. Siden jeg ikke ser resultatet i ovnen, må jeg kun basere meg på tiden. Når muffinsene var kalde, pakket jeg dem inn i dobbelt lag med brødpose og la de forsiktig ned i kofferten.

Da samboeren min smakte på muffinsene dagen før, mente han at litt glasur hadde gjort seg bra på muffinsene. Jeg tok derfor med meg en liten boks hvor jeg hadde målt opp 4 ss kakao og 1 ts vaniljesukker med utgangspunkt i glasuren i denne oppskriften. Damen som hjalp oss på kjøkkenet smeltet da smør, blandet inn min blanding og blandet det sammen med melis til glasur. Hun hadde litt glasur på hver muffins. Jeg var svært nøye med å pakke boksen med kakaoblandingen inn i to brødposer og ett gummistrikk rundt - jeg ville ikke ha PC-sekken min full av kakaopulver...

Seminar og generalforsamling

I går og i dag har jeg vært på et seminar der tema var å skrive effektivt på iPhone og GPS-løsninger for synshemmede. Jeg satt i kurskomiteen og hadde gjort en del forarbeid. Det var til sammen 14 deltakere. Samboeren min var med som ledsager.

Foredragsholderen som fortalte om effektiv skriving på iPhone og GPS-løsninger for synshemmede er selv blind og jobber til daglig som lærer. Han var veldig flink og han var behagelig å høre på da han snakket veldig rolig og bedagelig. Det var tydelig at han var vant til å snakke til en gruppe mennesker. Han orienterte og demonstrerte hvordan man på ulike måter kan skrive på tastaturet på iPhone, punktskrift på skjerm både via appen Mbraille og under menypunktet "Punktskrift på skjerm". Han orienterte også om muligheten for å koble til leselist (punktskriftsdisplay) og eksternt tastatur som kommuniserer med telefonen via bluethooth.

Etter lunsj der det ble servert bagetter (jeg fikk wrap siden det er mindre "tomt fyll" i den i form av brød), begynte han å snakke om GPS-systemer for synshemmede. Han snakket om appen Blindsquare, Seeing Assistent Move og Navigon. Han demonstrerte litt også. Jeg måtte gå og hvile ca. en time før foredraget var slutt fordi jeg brått ble så sliten i hodet. Jeg ville best mulig forebygge at jeg skulle få epilepsianfall.

Vi gikk og spiste på Brasserie Paleo som er en restaurant som kan skryte av at de er helt glutenfrie. Der spiste jeg en anderett og til dessert fikk jeg en epleis.

På lørdag startet vi med workshops der deltakerne fikk prøve seg i praksis på det de hadde lært dagen før. Det var en gruppe (som jeg deltok i) som så på punktskrift på skjerm, en som så på Android-systemet og en som så generelt på apper og installering av disse.

Den siste halvannen timen før lunsj avholdt vi ISEs generalforsamling hvor vi behandlet vanlige saker som årsmelding, regnskap, aktivitetsplan, budsjett og valg. Jeg stod på valg dette året og ble gjenvalgt som sekretær.

"Muffins-startskuddet" gikk av i dag

Jeg sitter i et styre og i midten av februar skal jeg være med å arrangere et to dagers seminar i regi av Interessegruppe for Synshemmede EDB-brukere (ISE). Ved å ikke be om pausemat for 20 deltakere ved seminar på Smart Hotel, vil vi spare inn 1.800 kr. For det kjøper jeg inn ingredienser til å lage noen muffins som kan serveres istedenfor. Jeg tenker å lage to eller tre typer muffins. For å "kvalitetssikre" smaksopplevelsene har jeg i dag satt startskuddet for mitt "teste ut muffins"-prosjekt for å kunne velge ut de muffinsene som smaker best.

De fleste i ISE er godt over 45 år og i dag har jeg derfor forsøkt meg på mokkamuffins som jeg tror er en småbakst som vil falle i smak med sin sterke smak av kaffe. Jeg doblet røren en halv gang og fikk ca. 35 muffins. I oppskriften stod det at muffinsene skulle steke i hele 20 minutter. Når jeg tok de ut, hadde de en hard skorpe på toppen og jeg var redd de var blitt stekt for mye, men trolig skal den være slik, for de var passelig stekt. Jeg klarer ikke smaken av kaffe, men assistenten min smakte på en og den var god. Jeg sendte halvparten av muffinsene med henne og på lørdag kan samboeren min smake på de og komme med sin bedømning.

Jeg skulle til å stille assistenten min det samme spørsmålet hun stilte meg: Hva er forskjellen på muffins og cupcakes? Jeg ble svar skyldig. Jeg spurte Mr. Google og jeg skulle ønske det fantes et "bakeleksikon" jeg kunne sitere fra, men jeg får forsøke meg på en helt enkel oppsummering: Cupcakes ser ut til å være en søt, luftig og pyntet muffins mens det vi kjenner som muffins er "et lite brød bakt i porsjoner" (som en formulerte seg).

Årsmøte med NBfU region Vest

I helgen var jeg på årsmøte med Norges Blindeforbunds Ungdom (NBfU) region Vest. Jeg har nå hatt mine siste to år med krampetrekninger i organisasjonen. I romjulen i år blir jeg for gammel og regnes ikke lenger som ungdom, men jeg har kanskje vært ungdom lenge nok...Jeg satt som leder av region Sør i 4 år fra 1998 og i NBfUs sentrale styre fra 2000-2009. Jeg merket at det var lenge siden jeg hadde jobbet regionalt med å arrangere arrangement og jeg brant meg et par ganger på det med å gjøre ting i feil rekkefølge. Jeg hadde imidlertid ikke gjort dette på årsmøtet i år. Jeg vil påstå at alt gikk som planlagt rundt det sosiale. Jeg hadde planlagt godt med tid under årsmøteforhandlingene.

For utenom årsmøteforhandlingene, hadde vi curling og Escape room som sosial aktivitet. Escape room ble en stor suksess som falt i smak både for de ferskeste medlemmene, som var på sitt første NBfU-arrangement, og de mest karvede medlemmene. Selv om mye var visuelt gikk timen fort også for meg som er blind. Vi var i rommet La Diva Supernova:

"Å, så bra du er kommet! Jeg kan ikke tro at noen ville gjort noe sånt mot meg, den vidunderlige La Diva Supernova! Jeg er den største sangstemmen som noensinne har levd, sangeren som har bedåret millioner, nei, milliarder! De elsker meg så - hvorfor ville noen ønske å ta livet av meg? Bare tanken på en verden uten min stemme… å, jeg føler meg ikke bra. Jeg må… sette meg ned.Neida kjære, det går bra med meg. Takk som spør. De er monstre. Beist. Å, jeg håper så inderlig du klarer å finne ut hvem som har plassert denne fæle greien, denne… bomben, i min garderobe. Og desarmér den, vær så snill. Å kjære vene, vi har så lite tid! Jeg er en stjerne, en supernova, jeg er for ung til å dø!"

På fredag var vi på Egon og på lørdag spiste vi på China Palace.

Styremøte

Samboeren min har albinisme (albino) og ser 10% på ene øyet og 20% på det andre øyet, men i praksis ser han nok mindre ettersom han er ekstremt lysømfientlig. Mange tror at albiser har røde øyne, men det stemmer ikke. Samboeren min ar svært lyse blå øyne, men når det tas bilder eller video av en albis, vil lyset skinne igjennom til netthinnen og reflektere røde øyne. Han har ingen pigmenter i huden og blir fort solbrent om han ikke smører seg med solfaktor 30, men han blir ikke brun av solen. For å bli det trengs pigmenter. Jeg er ikke glad i solen selv, så vi passer jo godt sammen slik sett.

Nå har jeg nylig vært i styremøte (over telefon) i Norges Blindeforbunds Ungdom på Vestlandet. Dette er mitt 2. år som leder, men nå skal jeg gi meg. Det er dessuten det siste året jeg er medlem av organisasjonen. Aldersgruppen er 14-35 år. Et ganske stor aldersforskjell. Jeg har hatt et verv kontinuerlig i organisasjonen siden jeg var 16 år og jeg har vært enten leder eller sekretær. Jeg satt 9 år i sentralstyret hvor ett år var som leder. Jeg trivdes ikke som leder i et sentralt styre. Jeg måtte stå frem offentlig når det skjedde noe interessepolitisk osv. Men jeg har lært svært mye i løpet av disse 19 årene jeg har vært med. Det er jo også noe å ta med på CV-en. Jeg er også med i styret for en IKT-organisasjon for synshemmede og der var jeg leder i 11 år. Nå er jeg sekretær. Mye selvskryt dette...

Julebord

I kveld samlet vi oss en gjeng fra NBfu region Vest for å ha julebord. Vi i styret var litt for sent ute med planleggingen og gjorde ting i litt feil rekkefølge - man lærer av erfaring - og vi måtte derfor spise på den indiske restauranten Hamarajas. Etterpå gikk vi et par kvartaler til et hotell hvor vi hadde lånt et lite møtelokale. Her skravlet vi. Jeg hadde bakt sjokolademuffins av Ågots sjokoladekake, men laget på havremelk istedenfor vanlig melk. Vi hadde med et par spill, men det ble til at vi satt og skravlet. Vi fant frem et spørrespill og en deltaker leste opp spørsmål og den som kunne svaret svarte for seg. De siste deltakerne dro kl. 23.30. Det ble en koselig julebordssamling, selv om det ikke ble julemiddag.

Gjenvalgt som leder

I helgen holdt Norges Blindeforbunds Ungdom (NBfU) region Vest sitt årsmøte. Der sto jeg på gjenvalg som leder og ble enstemmig valgt. Med meg har jeg fire ungdommer i alderen 18 til 23 år. Det er de som er NBfUs fremtid. Jeg gjør mine siste krampetak i NBfU-arbeidet før jeg blir for gammel. Mitt ønske er å kunne dele av mine kunnskaper og erfaring fra NBfU-arbeid gjennom 18 år til engasjerte ungdommer. Jeg startet min NBfU-karriere som leder regionalt da jeg var 16 år. Deretter satt jeg 9 år i NBfUs sentrale styre og i 2015 valgte jeg å stille til valg som leder for region Vest.

I år skal vi arrangere tre lokale samlinger, en hyttetur og julebord på Voss hvor hovedarrangementet er Voss Vind.

Jeg gleder meg til et nytt NBfu region Vest-år!

Godt nytt år inn i 2016

Nå kan jeg ønske deg som leser av bloggen min et godt nytt år. Jeg håper 2016 vil bli et godt år for deg!

Høsten har jeg ikke tenkt på - først skal vi bli ferdig med våren og sommeren, og den tiden tenker jeg å nyte. Min vår vil bestå av organisasjonsarbeid og jeg skal jobbe på flere IKT-kurs og et par rehabiliteringskurs. Utenom det går livet sin vante gang her hjemme med Flex, trening, PC, brevvenner, nyheter, matlaging og assistenten min kommer hver mandag og torsdag. Med andre ord blir det en vår uten de altfor store begivenhetene og det føles egentlig ganske avslappende. Dagene får forme seg selv slik de selv vil innen en viss timeplan.

Det første kurset jeg skal jobbe på er et påbygningskurs for synshemmede i yrkesaktiv alder i tiden 25.-29. januar. Det første organisasjonsmøtet blir tirsdag 12. januar og 6. og 7. februar braker det løs med generalforsamling i Interessegruppe for Synshemmede EDB-brukere (ISE). I Norges Blindeforbunds Ungdom (NBfU) region Vest skal vi ha vårt første styremøte onsdag 13. januar og årsmøtehelgen blir 1.-3. april.

Nyttårsforsett? Nei, ikke i 2016. Jeg vil gjerne begynne å studere årsstudium i pedagogikk ved NKS.no, men jeg får se hva det blir til. Ikke noe forsett, men et ønske.

Styremøte i region Vest

På fredag 12. til lørdag 13. juni hadde jeg og to andre styrekollegaer styremøte i region Vest av Norges Blindeforbunds Ungdom (NBfU). Der tok vi opp f.eks. arrangementene vi skal ha fremover, som Lisebergtur i august, lokal samling i Rogaland og julebord siste helgen i november. Sakene ble ferdige omtrent før vi hadde begynt, selv om vi gjorde et grundig arbeid, og vi kunne skilles 5 timer tidligere på lørdag enn oppsatt på planen.

Seminar om iPhone

I dag var jeg med å arrangere et seminar og workshop i regi av Interessegruppe for Synshemmede EDB-brukere (ISE). Der ble det innledet med en times innlegg om generell bruk av iPhone og deretter 15 min. med orientering om hvordan blinde kan bruke iPhone. Deretter ble gruppen delt i to med blinde i en gruppe og svaksynte i en annen gruppe. Det viste seg at gruppen for blinde med fordel kunne vært delt i to.

Det ble servert pizza. Praktisk ble det godt gjennomført med 16 personer som så dårlig. Våre to hjelpere orienterte om hva som var på de ulike pizzaene og deretter gikk de rundt og de som ville ha den pizzae det ble gått rundt med, sa i fra om dette. Jeg hadde også bakt en sjokoladekake som noe å bite i til kaffen etter pizza. De to hjelperne var også behjelpelige med servering av brus, kaffe og te under hele arrangementet. Det var bare å rekke opp en hånd, så kom hjelperne stille og nesten usynlig bort for å høre om behovet. Jeg må berømme våre to hjelpere.

Etterpå var det workshop igjen, men denne falt litt sammen. Det ble heller til at folk satt og snakket. Om de snakket om iPhone eller ikke vet jeg ikke. Noen måtte rekke fly og buss.

Alt i alt et vellykket arrangement.

Møte i Områdeutvalget

I dag var jeg på møte i Områdeutvalget. Det er et dårlig navn på et brukerutvalg for NAV Hjelpemiddelsentral i Hordaland. Der diskuterte vi saker som var meldt inn fra brukerorganisasjonene, bl.a. er Norges Handikapforbund og Pensjonistforbundet med, i tillegg til Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) som jeg sitter for. Jeg hadde med snickerskake som ble godt mottatt.

Det er mye fokus på bil for bevegelseshemmede, og det er et viktig hjelpemiddel for mange. I forslag til statsbudsjett for 2015 ser det ut til at tilskudd til bil kun gis til de som er under arbeid og utdanning, og ikke de som trenger den i dagliglivet. Jeg ser ingen krise i den omleggingen - synshemmede får ikke lenger dekket PC (kun tilleggshjelpemidler) som hjelpemiddel fordi det har blitt et allemannseie, og det mener jeg at bil også har blitt. Ja, kanskje en med bevegelsesvansker har mer behov for bil enn andre, men jeg har også mer behov for PC enn andre. Jeg skriver ut dokumenter i punktskrift, skanner inn brev og bøker, skriver alt jeg skal skrive på PC osv. Dessuten, jeg må kanskje ha en dyrere PC enn andre, fordi den skal kjøre tunge programmer som forstørrelsesprogram, skjermleser, skannerprogram med tekstgjenkjenning osv.

Jeg hadde meldt inn en sak ang. Bergen kommunes ordning med utlevering av hjelpemidler gjennom Hjelpemiddelhuset. De leverer ut hjelpemidler kun mellom 9.00-15.00, og hvordan skal da f.eks. en funksjonshemmet som er i ordinært arbeid kunne motta hjelpemidlene? Hjelpemiddelsentralen skulle ta dette opp med Hjelpemiddelhuset og se om de kunne påvirke.

En krevende dag

I dag dro jeg til Flesland kl. 7.15. Jeg finner frem til SAS-skranken selv, etter at jeg og min kjære hadde litt mobilitet der i desember 2013. Jeg kom fint frem. Det var lite folk og ingen juletre i veien. Når jeg rundet hjørnet inn til SAS-skranken, var det ingen i køen. Jeg fikk sjekket inn tur/retur. En assistanse-mann kom og fulgte meg gjennom sikkerhetskontrollen. Av med klokke, ryggsekk, ut med PC, av med jakke osv. Jeg kom igjennom "smertefritt". På Narvesen kjøpte jeg en Cola Zero. I Oslo tok jeg flytoget til Oslo S. Der skulle det stå en ledsager å vente, men der sto ingen og det komm ingen. Jeg begynte å gå i retningen der alle andre hadde gått, jeg kom til en dør og skulle akkurat til å gå på et rullebånd, da det kom en assistansedame. Hun fulgte meg til en drosje. Drosjen kjørte meg til Huseby kompetansesenter (eller Statped Sør-Øst som de kaller seg). Han kjørte feil, og ikke slo han av takstameteret. Litt frekt gjort, spør du meg.

På Huseby var det full aktivitet. Leverandørene hentet utstyr og rigget seg til. Det kom nok mellom 10 og 15 skuelystende. Etter to timer serverte vi pizza. I alt 5 store pizzaer ble servert, og det viste seg å være akkurat nok. God beregning. Jeg tror og håper at alle fikk spise seg mette.

Klokken 15.00 var det generalforsamling for Interessegruppe for Synshemmede EDB-brukere (ISE). Denne gangen prøvde vi noe nytt; vi hadde med oss resten av styret på Skype. Det fungerte delvis godt, men de klarte ikke å høre min stemme som ikke er så høyrøstet. Jeg, som leder, åpnet med å ønske alle velkommen og oppsummere 2013 i korte trekk. Generalforsamlingen hadde sine faste punkter, det ble stilt litt spørsmål osv. Valget gikk også smertefritt denne gangen. Jeg, som tok gjenvalg som leder, er fornøyd med styrets sammensetting. Etter at generalforsamlingen ble avsluttet, gikk noen, og noen av oss andre ble sittende og snakke litt om ulike IKT-relaterte emner og utfordringer. Vi måtte være ute av huset til kl. 18.00. Varasekretæren i styret visste å finne frem på Oslo S, og han fulgte meg til flytoget. Hver perrong har sitt nummer, men nummeret er så høyt oppe at jeg kan gi opp uten å ha prøvd å nå opp til tallene. Det minnet meg litt om Bystasjonen i Bergen, som dessverre ikke er i bruk lenger. Der går man gjennom en gang, og på veggen opp ved en trapp, var det taktile tall. Det opplegget de har laget til i dag, med ulike øyer som er nummerert med bokstaver. Jeg, som blind, kan bare gi opp med en gang å finne riktig buss. Det er så mye støy der når det er mange busser inne, og det er det som regel. Vel hjemme var jeg kl. 22.00,15 timer etter at jeg dro hjemmefra. Litt godt å komme hjem...

En helg på kjøkkenet

I helgen var jeg på Tambartun på Melhus litt utenfor Trondheim sammen med 25 andre blinde og svaksynte ungdommer. Det var Norges Blindeforbunds Ungdom (NBfU) som arrangerte kurs med tittel "Bo for seg selv. De fleste deltakerne var under 25 år og en rekke ulike personligheter...

På fredag åpnet vi med middag. Tambartun hadde laget stroganoffgryte til oss. Godt. Deretter ble det presentasjonsrunde, orientering om helgens program, litt om husbankens tilbud og hvordan skaffe seg bolig som student enten på det private markedet eller hos studentsamskipnaden.

På lørdag startet vi med grupper kl. 9.30. Jeg og en til var "kjøkkkeninstruktører". Målet var å lage en pizza helt fra bunnen av, alt fra å lage bunnen til å lage tomatsausen. Som fyll var det kyllingkjøttdeig, oppkuttet kylling, paprika, fersk ananas, løk og mais. Det var mange baller i luften når alle skulle gjøre en oppgave hver og oftemåtte bli vist hvordan gjøredet. Deltakerne virket ivrige etter å prøve ulike ting, og tok initiativ selv til å gjøre de forskjellige oppgavene. Til og med oppvasken var det noen som ville ta... Vi hadde tre grupper og alle kom i mål med pizzaen sin. På den siste gruppen, var vi litt uheldig med deigen og den ble veldig klissete. Jeg ble litt bekymret for hvordan den skulle bli å kjevle ut, men silikonkjevlen min holdt det den lovet og klistret seg ikke til deigen. Faktisk var dét den beste pizzadeigen å kjevle ut, utrolig nok. Jeg synes at min "medinstruktør" og jeg forholdt oss rolige selv om det var hektisk. Vi samarbeidet godt og fordelte oppgavene naturlig mellom oss uten å ha gjennomgått det på forhånd. Jeg tok pizzadeigen og han tok steking og laging av tomatsausen. Jeg hjalp med ananasen og han hjalp til med paprika og løk. I tillegg til matlaging, fikkk de prøve seg på renhold og og praktisk fiksing i hjemmet.

På kvelden hadde vi fått velge blant 5 hovedretter fra Mamarosa. Jeg hadde bestilt en lasagne som kunne smakt bedre, men jeg tror de fleste var fornøyd. Jeg var sliten og trøtt i hodet, og mens de andre sosialiserte seg på en annen hytte, slappet jeg av med en god og varm dusj før jeg krøp halvveis under dyna og surfet litt på nettet. Jeg sovnet tidlig.

På søndag var det erfaringsutveksling og hvilke rettigheter man har som synshemmet/funksjonshemmet. Ting som ble nevnt var brukerstyrt personlig assistent, bostøtte, kommunal bolig og bofellesskap med personalbase. En representant fra Synshemmede Akademikere (SAF) kom og fortalte kort hva SAF drev med som en interessepolitisk organisasjon. Vi fikk deretter servert lunsj som var gode ostesmørbrød og vafler.

Vi satte oss på bussen og kjørte mot Værnes. Både i sikkerhetskontrollen på Flesland når vi skulle til kurs og nå på Værnes når vi skulle hjem igjen, ble jeg stoppet og de ville se ned i sekken min. Der fant de leselisten min (punktskriftdisplayet). Det kom igjennom når jeg forklarte at jeg brukte den for å se hva som sto på skjermen i punktskrift.

Alt i alt en fin helg. Nå har jeg fått koblet stemme/ansikt til navn. Det var mange på kurset jeg ikke hadde møtt før og som jeg heller ikke ble så godt kjent med. Som jeg skrev innledningsvis var flesteparten under 25 år, og en del av de igjen var under 20 år. Jeg begynner visst å bli gammel og sær på mine snart 31 år.

Wiktorias kake på styremøte

I dag var jeg på styremøte i Norges Blindeforbund i Hordaland. Som tradisjonen tro, hadde jeg med meg en kake. Kaken fikk jeg av en venninne for 7-8 år siden og jeg synes fremdeles den er god. Jeg har valgt å kalle den «Wiktorias kake» fordi venninnen min ikke hadde noe navn på kaken, men jeg kunne egentlig ha kalt den «basiskake». Det eneste som er i røren, er egg som røres til eggedosis, mel, bakepulver og vann. Glasuren er laget av smør og melis med kokosstrøssel på toppen. Den høres kanskje kjedelig ut, men jeg synes den er overraskende god! Prøv den du også. De på styremøtet likte den godt og 2/3 av kaken ble spist opp med positive kommentarer.

Pizzakveld

I dag var vi på en pizzakveld på Norges Blindeforbunds Ungdom i region Vest. Etter pizza, som var hjemmelaget i lokalene av styremedlemmene, så vi på den svenske filmen "Cocpit" som også var synstolket. Som innledning, ble hver person beskrevet. Det synes jeg var unødvendig informasjon. For det første husker jeg ikke all informasjonen og for det andre lager jeg mine egne bilder i hodet selv. Hyggelig kveld. Vi hadde med oss Oreo Dream Cake som min kjære sto for, og den smakte godt, men alle var svært mette etter pizzaen.

Pizzakveld

I kveld har jeg og min kjære vært på lokal samling med Norges Blindeforbunds Ungdom region Vest. Der fikk vi servert hjemmelaget pizza. Vi så den svenske filmen "Kokpit" som var synstolket. Filmen skulle visst ha et poeng, men jeg så ikke noe poeng i filmen. Jeg så ikke det komiske i filmen heller - for meg er det ikke komisk med kropp, kjønn og sex. Det blir bare patetisk. Etter filmen spiste vi kaken som min kjære hadde baket: Oreo Dream Cake. Den var som alltid god, men mettende!!

Pizzakveld

I kveld har jeg og min kjære vært på lokal samling med Norges Blindeforbunds Ungdom region Vest. Der fikk vi servert hjemmelaget pizza. Vi så den svenske filmen "Kokpit" som var synstolket. Filmen skulle visst ha et poeng, men jeg så ikke noe poeng i filmen. Jeg så ikke det komiske i filmen heller - for meg er det ikke komisk med kropp, kjønn og sex. Det blir bare patetisk. Etter filmen spiste vi kaken som min kjære hadde baket: Oreo Dream Cake. Den var som alltid god, men mettende!!

Ostekake til møtet i morgen

I morgen skal jeg på styremøte i fylkeslaget av Norges Blindeforbund. Der starter vi styremøtet med middag, og jeg har tenkt å bake en kake å ta med. Denne gangen blir det ostekaken til svigermor. Den slår alltid an. Jeg får litt hjelp av min kjære for å lage kaken litt dekorativ. Vi lager en grønn gelé-firkløver i midten med rødt gelélokk rundt.

Innvalgt i fylkeslagsstyret i Hordaland

I dag fikk jeg vite at jeg var blitt valgt inn i fylkeslagsstyret til Norges Blindeforbund i Hordaland. Jeg har sittet i det styret for et par år siden. Nå får jeg litt flere anledninger til å bake til også. På et møte i neste uke, skal jeg lage ostekaken til svigermor. Den slår alltid an!

Landsmøte 5.-7. april 2013

I helgen, 5.-7. april 2013, var jeg referent på Norges Blindeforbunds Ungdom (NBfU) sitt 37. ordinære landsmøte på Hurdal Syn- og Mestringssenter. Et godt ledet arrangement med forarbeid og under arrangementet av NBfU-styret, og et godt gjennomført landsmøte av to godt samarbeidende dirigenter. På nest nederste benkerad satt jeg og min medreferent og noterte oss hva som ble sagt. Det er først nå i etterkant at selve jobben starter, selv om vi allerede er godt i gang. På bakerste rad satt to NBfU-medlemmer og gjorde en formidabel jobb med å kringkaste det hele til alle som hørte på Norges Blindeforbunds Radio Z.

Sider

Abonner på RSS - Organisasjonsarbeid