The Gathering

Drøm - The Gathering

I natt hadde jeg en merkelig drøm. Jeg drømte at jeg var på The Gathering og hadde med meg Flex. Det var mye snø ute og jeg var redd for hvordan Flex ville reagere på den høye lyden fra åpningsshowet på scenen. En mann kom bort til meg i det jeg selet på Flex - "skal jeg hjelpe deg med å ledsage deg ut?" spurte han. Jeg takket ja. Ute var det vinter. En snute dyttet bort i meg. Det var Flex...

3.500 pizzaer

På Dagbladet kan man fredag 5. april 2013 lese: a"Er kastet ut av The Gathering på livstid". Artikkelen handler om Trym som viste sin mistillit om planleggingen av arrangementet til en annen part, noe Kreativ Norsk Dataungdom (KANDU) har reagert på.

MEN: Det som var litt artig i denne artikkelen, er at Dagbladet kommer med følgende faktaopplysning: "Omtrent 3.500 pizzaer bestilles og slukes årlig på verdens nest største dataarrangement".

Nøkkelord:

Vekking og nerdegym

Plutselig hørte vi fanfare på et anlegg, akopanjert med lufthorn. Det kom etter hvert frem at fanfaren kom fra scenen. Det er slik crewet vekker sovende deltakere, og selvsagt med "Banana phone" som avslutning. Det har vært standard i mange år. Og selvsagt, nerdegym som morgentrim.

Nøkkelord:

Musikk på The Gathering

På The Gathering er det noen deltakere som har med seg eget anlegg og sitter og spiller for seg selv og de rundt seg. Nå sitter vi i stille sone, så det er ikke så mange anlegg her, men vi har en bak oss som spiller med mindre høytalere. Noen rader fremfor ooss er det en med et godt anlegg og vi hører godt hva han spiller. Når vi forflytter oss rundt i skipet, hører vi bruddstykker av musikk, og det går i mye rart, som:

Jeg synes det er "Se der går en sebra med halen i sky" som er mest fornøyelig av disse.

På scenen har de et skikkelig anlegg til flere hundre tusen hvor de har show på på kveldstid og litt på dagtid. Når bassen er på sitt verste, kjenner vi at bordplatene vibrerer. Jeg for min del skjønner ikke helt hvorfor det skal være så fint - eller tøft - med så kraftig bass. Man hører jo ikke musikken.

Nøkkelord:

"Sorry Arne"

Jeg har i tidligere innlegg nevnt på fenomenet "Arne" under The Gathering. Gud i taket kom for litt siden med en etterlysning, og det var Arne. Overtrøtte guttepjokker på 16-20 år begynte å rope "Arne!!". I 2007 ble det laget en sang av noen deltakere under The Gathering som het "Sorry Arne" og jeg hørte den ble spilt av noen deltakere litt bortenfor oss. Jeg synes faktisk sangen er litt fin :)

"Sorry Arne" (5,22 MB)

Nøkkelord:

Hva gjør man på The Gathering egentlig?

Det skjer mye på The Gathering utenom å spille spill me hverandre. Man kan laste ned filer som lyd, video, programmer osv. gjennom fildelingsprogrammet DC++. Er det lov da? spør du deg selv. I følge KRIPOS som var her på et foredrag et av de første årene jeg var her, er det lov til privat bruk. Det regnes som privat på et internt nettverk, men om vi legger det offentlig ut på nettet når vi kommer jem, blir det forbudt. Jeg sa at KRIPOS var her og holdt foredrag, og det holdes foredragom så mangt, alt fra operativsystemer til programmering.Konkurranser og stands f.eks.fra Komplett.no. Jeg vet ikke om det er sant, men noen har fortalt meg at en person har deltatt på The Gathering uten å ha med seg PC og ikke blitt fri for noe å gjøre.

Nøkkelord:

Gud i taket

På The Gathering er Gud i taket.Han taler til oss med ujevne mellomrom. Han kommer med hellig og nyttig informasjon til oss som deltakere på datapartyet. Nå spurte han om det var noen som ville vinne med seg hjem en gigantisk TV. For å oppnå det, måtte man levere inn tomme flasker og bokser og få poeng. Det er crewets mulighet for å få frivillig hjelp til innsamling av ting som blir kastet på gulvet og blir en del av skrotet.

Nøkkelord:

13 tatt for bruk av narkotika på The Gathering

Under innsjekking i går, var politiet representert med flere narkotikahunderble 13personer tatt for for bruk av narkotika (hovedsakelig hasj). I fjor var det 14 personer som ble tatt. To av de som ble tatt var mindreårige mens resten var mellom 18 og 20 år. Med tanke på at det er mer enn 5.000 ungdommer her, er prosentandelen liten (0,25%). Likevel varsler politiet flere aksjoner i løpet av påsken. Du kan lese mer om The Gathering og politiets innsats for å holde datapartyet som et rusfritt arrangement på www.vg.no.

Nøkkelord:

Arne og åpningsshow

Når klokken ble 21.00 begynte alle å rope "Arne!!" og juble, og de som har lufttrykkhorn pep med det. Da forsto jeg at lyset var slått av. Nå lyses hallen kun opp av mer enn 5.000 PC-skjermer. Ganske spesielt. Lyset slåes ikke på igjen før til søndag når vi skal dra hjem. Fenomenet om "Arne" kan du lese på blogginnlegget jeg skrev under Te Gathering 5. april 2012.

Nå når klokken var 22.00 begynte åpningsshowet på scenen. Jeg bør visst være glad for at jeg er blind, for det er masse blinkende lys der... Blinkende lys kan fremprovosere epilepsianfall. Men sånn for øvrig, har jeg opplevd åpningsshow som har vært bedre.

Nøkkelord:

The Gathering er i gang!

Da er The Gathering i gang. Jeg må først få beklage. Når jeg i det siste har lenket til The Gatherings nettside, har jeg lenket til www.thegathering.org, men den rette adressen er www.gathering.org. Det er nå rettet opp.

Nå har vi sittet i Vikingskipet i ca. en time. Vi var her noen minutter etter at de hadde åpnet dørene. Endelig er det i gang, det som jeg har gledet meg til siden januar. Det har kommet en del folk rundt oss allerede. Jeg synes det er kaldt og sitter med vinterjakken på meg. Det blir nok varmere når flere PC-er blir satt opp. Jeg har planer om å laste ned litt musikk, som gregoriansk musikk, ERA, The Moneroes og litt instrumentalmusikk til min far. Jeg må bare vente litt, til flere kobler seg til DC-huben og deler ting. Selv skal jeg dele en del musikk, podcaster og litt TV-serier.

Nøkkelord:

Ankommet Hamar

Nå er vi ankommet Hamar. Vi tok fly til Gardermoen og tog videre til Hamar. Drosje til hotellet. Vi gikk og handlet noen nødvendigheter, som engangstallerken, engangskniver, et brød, nugatti osv. Etter å ha slappet litt av på hotellet, gikk vi ut på jakt etter en amerikansk restaurant, men vi fant den ikke der den skulle ligge, men vi havnet hos Peppes istedenfor. Vi spiste hvitløksbaguett med tomat og ost på til forrett og hver sin burger og dårlig stekt pomes frites inntil. Vi tok desserten fra isdisken i butikken. Jeg har sittet litt på forum og nå skal jeg straks legge meg. Vi vil forsøke å komme tidlig til Vikingskipet. De åpner dørene kl. 9.00.

The Gathering

I dag kl. 20.00 presis ble det åpnet for at vi som er en gruppe på under 5 personer kunne velge hvor vi ønsker å sitte under The Gathering. Min kjære har en del kriterier, som at vi skal sitte i stillesone nr. 2, det skal være nærme midtgangen, ansiktet skal være vendt mot scenen, vi skal ikke sitte slik til at det er lett å bli bestjålet osv. I år skal vi sitte på rad 74 og sete 44 og 45. Gleder meg! Bare 17 dager igjen nå.

Nøkkelord:

The Gathering 2013

Nå har vi bestilt flybilletter fra Flesland til Gardermoen i påsken. Vi skal på The Gathering (TG) fra 27.-31. mars. Vi drar tirsdag 26. mars. Vi var heldige og fant billige billetter til Gardermoen for 299 pr. person og 499 pr. person tilbake til Flesland. Det blir faktisk omtrent samme pris om vi hadde reist med tog, og mye raskere går det også. Jeg gleder meg!

Nøkkelord:

Internettlinje på 200 GBit/sek

På The Gathering har vi verdens kraftigste internettlinje på 200 GBit. På oppfordring om at alle satte i gang med nedlastning og streaming, klarte vi på det meste å bruke 63,4 GBit pr. sekund. Norges befolkning bruker ca. 25 GBit. Noen rader brukte all den båndbredden switchen kunne levere. Og, selvsagt, det ble ropt på Arne over hele hallen.

Nøkkelord:

The Gathering på NRK

Hvert år går politi med hunder igjennom skipet på søk etter deltakere som har ruset seg eller er i besittelse av narkotiske stoffer. Det gjorde de også i dag. På 8 timer blant mer enn 5.000 ungdommer fant de fire deltakere som var påvirket av narkotika. Arrangøren av TG har et bevisst fokus på at arrangementet skal være rusfritt. Den som blir tatt for bruk eller besittelse av narkotika blir bortvist fra TG på livstid. Politiet uttaler til NRK: "- Dette er et samfunnsproblem, og det er tydelig at det er akseptert i enkelte miljøer. Jeg ville nok tenkt meg godt om som forelder, hvis jeg skulle sende ungdommer som er under 18 år på The Gathering".

Sikkerhetsansvarlig, Carl Henrik Myhre, sier til NRK: "Vi jobber for at det skal være trygt for ungdom å være her. Jeg skjønner ikke helt utspillet fra politiet om at de ville tenkt seg om hvis de skulle sende ungdom under 18 år hit. Vi kjenner oss ikke igjen i den beskrivelsen. Vi har samarbeidet med politiet i en årrekke, og setter inn ressurser slik at det skal være så lite rus her som mulig. Her skal det være trygt, sier Myhre." Gjør man tallene fra politiet om til prosent, er det 0,28 promille av deltakerne som er innblandet i narkotikasaker på The Gathering. Hvordan NRK Hedmark og Hamar får til at det skal være mye, vet ikke jeg.

Tarjei sier til NRK: "Det er utrolig bra at 5500 mennesker kan samles på et sted uten at det blir bråk. Det har selvfølgelig vært litt narkotika og alkohol, men det må man nesten forvente når så mange samles på et sted. Det er ikke noe krangling, og hele festen går ganske rolig for seg."

Den gjennomsnitlige TG-deltakeren er gutt mellom 16 og 20 år. Jeg på 29 år føler meg jo nesten litt gammel...

Sceneshow og blåbær

I dag var jeg trøtt når jeg til slutt våknet. Senga var god. Var i seng rundt 2.00-tiden i natt. Når de spiller noe med et visst lyd- og bassnivå på scenen, vibrerer det i bordflatene hvor vi sitter og jeg kan kjenne at skjørtekanten min vibrerer. Akkurat nå er det nerdegym for de som vil få søvnen ut av kroppen. Det er noe nytt de har begynt med i år. Ikke så altfor mange som engasjerer seg.

I dag smakte vi på årets første blåbær. Det var en forfriskning midt blant alt det søte vi stapper i oss i løpet av The Gathering. Det fikk meg til å få lyst til å gi tips om en smoothie blåbær og agurk som jeg synes ser god ut og som skal prøves i løpet av det kommende halve året.

Nøkkelord:

Arne og TG-toget

Med ujevne mellomrom begynner noen unge gutter med stemme som er i stemmeskiftet å rope "Arne!!" og utover hele salen med 78 rader og 70 plasser pr. rad ropes det da "Arne!!" tilbake. Noen blåser en fanfare med trykkluft og stemningen er på topp.

Gamer.no skrev i 2004: "Har du vært på The Gathering før, er sjansene store for at du har hørt om "Arne". Denne mystiske gutten som ingen vet hvem er, men som det støtt og stadig ropes på. En skulle kanskje tro at det er begrenset hvor lenge det er artig å brøle "Arne!" utover en sal med ukjente mennesker, men den gang ei. Ganske søtt å se hvordan små barn er så glade i å høre sin egen stemme at de rett og slett ikke får nok."

Hvorfor "Arne"? Det verseres flere forklaringer på denne Arne-ropingen, som også har spredt seg til andre datatreff. Noen tror det begynte i 2002.

  • En fortvilet gutt var på jakt etter kameraten sin. Gutten skal ha vært stuptrøtt, visste ikke hvor soveposen, maten eller pengene var, bare at kompisen Arne hadde alt sammen og at han ikke visste hvor han befant seg. Så han skal ha gått rundt i salen og ropt på Arne.
  • Det ble sagt over høytaleranlegget "kan Arne komme til infodisk da mor di er her med mat til deg", og deretter begynte mange trette nerder å rope på Arne som ikke dukket frem med en gang
  • Moren til Arne er kommet for å hente ham og Arne blir ropet opp over høytaleranlegget, men Arne ligger og sover. Da begynner overtrette nerder å rope på ham, Arne.

Når folk er trette nok den siste kvelden, er det tradisjon for å gå i TG-toget (YouTube-lenke) - kan man skylde på overtrette ungdommer eller samles det en litt gal gjeng i påsken år etter år...?

Nøkkelord:

Vikingskipet

Jeg gikk og la meg til vanlig tid i går etter å ha hatt en dårlig natt natt til i går. Jeg fikk med meg åpningsshowet, som var skuffende med Peaches som sang "Rosa helikopter" og noen andre sanger med lite trykk. Sovet godt i natt og er ekstra godt uthvilt og klar for en lang dag, kveld og natt i Vikingskipet.

Vikingskipet sto ferdig høsten 1992og ble tatt i bruk under OL i 1994. Vikingskipet brukes til ulike messer, konserter, innendørst håndball og fotball, hundeutstillinger og selvfølgelig The Gathering hver påske.

Vikingskipet er formet som en båt på hodet. Den dekker en overflate på 22.000 kv.m. hvor lengste lengde er 250 meter og bredeste bredde er 110 meter. På det høyeste er taket 36 meter opp. Til bygningen gikk det med ca. 2.000 m3 limtre, og det ble benyttet ca. 33.000 lm peler i betong. Med andre ord et av verdens største idrettsanlegg.

Nøkkelord:

Gud i taket

På The Gathering (TG) har vi en Gud i taket som kan, vet og bestemmer alt. Han taler til oss alle med sin mektige stemme både på norsk og engelsk. natt som dag. Han sier kl. 21.00 onsdag 4. april "slukk lys" og lyset vil bli slukket. Da er hans verden kun opplyst av mer enn 5.000 dataskjermer. Det er et mektig syn han da kan skue over.

Nøkkelord:

Endelig på The Gathering

I dag er den store dagen. Vi ordnet noe praktisk førstog deretter gikk vi til Vikingskipet for å sjekke inn til The Gathering (TG) 2012. Når vi kom, spilte de "The final countdown"på høytaleranlegget. Mektig. Vi fikk bånd rund håndleddet og ble ønsket velkommen. To timer etter at TG startet, satt vi ferdig oppmontert med PC og harddisk.Jeg har kjøpt inn en3 TB-harddisk til TG. Når jeg kommer hjem, er planen at disken settes inn i den stasjonære PC-en min. Vi sitter ca. 10 plasser inn på rad 75, sør i skipet. Vi fikk en velkomstpakke. En TG-skjorte og reklame. Nå er TG i gang! Gamle TG-slagere"" som "Rosa Helikopter", "Tetris" og "Båten Anna" har blitt spilt over anlegget. Folk begynner å få opp utstyret sitt og støynivået blir høyere. Noen deltakere har med seg kraftige anlegg og spiller det de kan og gjerne litt til for å overdøve naboen. At de orker, sier jeg... Men det er jo dette som gjør TG koselig. Det spilles glad og munter techno og folk er i godt humør. På verdens største dataparty, Dream Hack i Sverige, er det ikke lov å spille musikk. Der sitter alle med headset. For meg høres det kjedelig ut.

Nøkkelord:

Sider

Abonner på RSS - The Gathering