Nettsider

Julegave til meg selv på Cacas.no

På julaften kom jeg over en spennende julegave til meg selv, men kalles det julegave når jeg selv må stå for betalingen? Jeg kom over nettbutikken Cacas.no som er en nettbutikk med mye bakeutstyr og ingredienser. Når jeg kommer over nettbutikker med spennende varer, går jeg først igjennom og klikker "Kjøp" på alt jeg vil ha. Deretter går jeg inn med sparekniven og sletter alt som strengt tatt er helt overflødig. Ja, det er jo en definisjonssak om hva som kalles overflødig når det kommer til kakepynt, men når jeg handler fra nettbutikker jeg ikke handler ofte fra, kjøper jeg litt kakepynt man ikke får tak i i dagligvare. På Cacas i denne omgangen kjøpte jeg bl.a. snøkrystaller, kakestrø i blå, rosa, sølv og gull. Andre forbruksvarer jeg kan nevne, er lakrispulver/ekstrakt, sitrongul icing, muffinsformer, pipetter for dråper, lime- og peppermynteekstrakt.

Noe jeg bruker til alle middagene mine er ulike pepperslag. Jeg har lenge tenkt på å kjøpe meg nye kverner for salt og pepper og på Cacas.no fant jeg saltkvern og pepperkvern som begge har mulighet for å justere fra fint til grovt. Noe annet jeg har ønsket meg lenge og som jeg endelig fant, er et rivjern som spesielt egner seg til å raspe sitronskall og ingefær.

Jeg kjøpte meg et sukkertermometer på Jernia for noen uker siden, men da jeg kom hjem fant jeg ut at det ikke kunne brukes på induksjonsplater. Nå kom jeg over sukkertermometer Maverick Digital For Candy som er et termometer samboeren min også klarer å lese av. Jeg ordner meg ofte slik at jeg får hjelp til å fylle muffinsformer, men jeg kjøpte også nå en isskje som fyller en standad muffinsform - den kan være nyttig for samboeren min også.

Assistenten min har bursdag om halvannen måneds tid. Hun er både glad i å bake og fargen rosa og derfor har jeg kjøpt et rosa roterende kakefat på stett. Jeg gleder meg til å gi henne det!

Nettbutikken hos Tea & Coffee

En nettbutikk jeg har handlet fra flere ganger, er butikken Tea & Coffee hvor de selger, som det fremgår av navnet, te og kaffe, men også noe kjøkkenutstyr, kvalitetssjokolade og annet godt å spise eller bruke i matlagingen.

Noe samboeren min bruker ofte, er teposene til kanne og kopp der du putter te i løsvekt, som du vanligvis ville hatt i en teklyper, og som da fungerer som en vanlig tepose du får kjøpt i vanlige butikker. Jeg har ikke stort greie på te, jeg drikker ikke te selv, men noen typer te jeg kan gjenkjenne hos de, er svart te, grønn tre og fruktte. Det høres også svært eksotisk ut med aromatisert svart te og aromatisert grønn te, men det spørs om den bare lukter ekstra innbydende - det må noen te-drikkende stå for svaret på.

Jeg drikker heller ikke kaffe, men de har et stort utvalg av kaffe, som f.eks. arabica kaffe, espresso kaffe og aromatisert kaffe. De har også en type kaffe jeg ikke forstår stort av, som de kaller for grønn kafaffe. Det står ikke stort om hva grønn kaffe egentlig er, men under grønn espresso står det: «Egner seg å brenne medium til mørkbrent» - og det sier meg, ikke-drikkende kaffeelsker, heller lite. Jeg forstår ikke engang om den skal brukes i kaffetrakter eller ikke... En kaffe jeg kanskje vil tro kan smake godt ut fra navnet, selv om jeg heller ikke drikker noe med alkoholsmak, er aromatiserte kaffen Irish cream. Om jeg skulle vende meg til å drikke kaffe-noe jeg ikke har tenkt å gjøre - hadde jeg nok tatt en myk start med choco vanilje: «Kaffe tilsatt sjokolade og vaniljesmak.

Noe samboeren min er glad i, er eggelikørkuler, cognackuler og mørke mokkabønner. Både eggelikørkulene og cognackulene får han ha i fred og det samme med de mørke mokkabønnene; jeg liker ikke mørk sjokolade (dvs. mer enn 45%) og du kan spørre deg hva jeg egentlig liker? - Ikke te, kaffe eller kuler...

Det er én ting jeg er svak for: myke karameller. Det er heller ikke å forakte å putte Berlingots Bretons i munnen som har en smak av solbær, sitron, jordbær, appelsin og mint. Noe som er svært godt, er deres kakao med appelsinsmak. Det smaker som disse appelsinene som Freia selger til jul og påske med appelsinsmak, bare at kakaoen selvsagt er flytende og varm.

Jeg kjøpte en gang 3 kg-pose av Valrhona Jivara (40%) til bruk i baking av kaker i røre og glasur. Når jeg skulle bruke litt av den 3 kg store pakningen, var det kun 600 g igjen. Da hadde noen, og blikket falt på den personen jeg deler leilighet med, gått og forsynt seg, Litt og litt hadde blitt til nærmere 2,5 kg. Etter det har jeg ikke hatt dette i hus...

Nøkkelord:

Handle i nettbutikk

I dag så jeg meg rundt på nettsiden slikkepott.no hvor jeg kjøpte noen ting. Jeg har lenge sett etter en langpanne med høy kant og der fant jeg en på 27, cm x 37,5 cm og som er 7,5 cm dyp. Det fantes noen som var 10 cm dype også, men disse var mindre i breddene.

Det er aldri lurt å slippe meg løs i en nettbutikk med bakeutstyr. Jeg kjøpte også noen muffinsformer i ulike størrelser, bl.a. små av folie som jeg liker å bruke når jeg skal lage f.eks. konfektsjokolade til jul. Jeg kjøpte også noe kakepynt, fra alt til karamell, sjokolade, jordbærstrøssel, glitter i ulike farger og til sist mint- og sitronessens. Jeg kjøpte også formfett, så slipper jeg å styre med smør når jeg skal smøre en plate enten det er til brød eller kaker.

Nøkkelord:

Lunsj på Egon

I dag var jeg og min kjære på Egon for å spise lunsj. Jeg spiste Fries and dipp. Det var 6 fryterte løkringer (litt for mange etter min smak...), og fries med tre dipper som var mayo sweet chili, hvitløksdip og mango-/peanutsaus. Gode alle sammen. Min kjære kjøpte seg TexMex-burger.

Egon har fått en svært tilgjengelig nettside. Når jeg går inn på menyen, får jeg listet opp alle matrettene på heading 3 og kategoriene på heading 2. Veldig grei å navigere i for skjermlesere!

Zupperia

I kveld inviterte jeg min kjære på middag på Zupperia hvor de hovedsakelig serverte suppe, men også annen mat. Jeg bestilte Tom Ka Gai som var en thai-suppe. Med en gang virket den sterk, men etter kort tid tilvente ganen seg maten og suppen var kjempegod. Den hadde relativt store kyllingbiter i seg som var møre og saftige. Min kjære spiste and i rød karri, og var fornøyd med det. Anbefales!

Nettsiden til Zupperia er til og med tilgjengelig med skjermleser, bare man finner de riktige lenkene et stykke ned på siden. Jeg gir terningkast 4 for god tilgjengelighet - den kunne vært litt bedre.

Bella Napoli

I kveld var vi og noen venner og bekjente ute og spiste på Bella Napoli. Der har de god og rimelig mat. Vi bestilte en liten pizza, to brus og to desserterer til ca. 290 kr.

Men skal jeg gi et terningkast på deres nettside, må det bli 0. Den spiller en kontinuerlig musikk som gjentar seg hele tiden, og hele nettsiden er bygget opp med flash. Flash i seg selv er en dårlig løsning uansett, og om man bruker syntetisk tale, kan man glemme den på nettsiden deres pga. musikken.

Påminnelse om blogger

Jeg vil minne mine trofaste lesere om de andre bloggene dere kan finne under mitt domene:

  • "En god venn og hjelper" som er en blogg om da jeg hadde førerhunden Larissa
  • "Bisk" som er en blogg på norsk skrevet av en slovensk venninne som nå i disse dager får seg sin første førerhund Bisk
  • "Ned i vekt med Grete Roede" som er en blogg der jeg deler mine erfaringer med livsstilsendringen til Grete Roede

God lesning!

- Og i samme åndedrag, vil jeg ønske dere en riktig god jul. Om en uke er julefeiringen godt i gang.

Nøkkelord:

Pakke fra posten!

I dag kom det en liten firkantet pakke fra Bakeshop.no. Den inneholdt litt tradisjonell kakepynt (små sukrede skiver med skogsfrukt, kiwi, appelsin og sitron) og perlesukker i fargene rødt, grønn, orange, fiolett, blå (både lys og mørk), rosa osv. og litt annen pynt. De små sukrede bitene er fine både på bløtekaker, sjokoladekake, gulrotskake m.fl. som har glassur på seg. Jeg kjøpte også fargepasta i fargene blå, grønn, og rød. Fargepasta brukes f.eks. for å få farge på kremen eller glassuren. Litt artig.

Her skal det bakes!

Nøkkelord:

Noen flotte produkter fra Enklere Liv

En butikk jeg har handlet mye på, er Enklere liv som har ganske mange flotte og nyttige produkter. Det er særlig to produkter jeg vil trekke frem, som jeg bruker omtrent daglig.

Tomatdeleren er helt genial. Legg tomaten, sitronen, poteten - eller hva du måtte ønske å skjære i skiver - inni og skjær mellom tennene. Da får du helt perfekte skiver uten å måtte se. Som blind har det å skjære fine og jevne skiver en stor utfordring, men med dette enkle og lille hjelpemiddelet går det så flott som en lek. Det koster kr. 129,-.

Et annet produkt jeg bruker omtrent daglig, er Varmeteppe (delux) som jeg har i sengen min. Hvis jeg er kald og fryser, legger jeg meg under varmeteppet, som jeg stiller på det varmeste, og etter 10 minutter er jeg varm og god. Teppet er også godt å sovne under hver kveld. Teppet slår seg automatisk av etter 75 minutter og har en overopphetningsfunksjon. De har også varmelaken, nakkevarmer osv.

Ja, for å nevne en ting til: universalkutteren som er en rund beholder med tre knivblad oppi. Når du drar i snoren, svirrer knivene rundt og kutter opp innholdet helt uten søl og mye oppvask.

Min foreløpige ønskeliste ser slik ut:

Nøkkelord:

Panduro.no

Det er frustrerende når en god og tilgjenglig nettside går fra dette og blir det jeg vil kalle for "en uformelig nettside". Med det mener jeg at nettsiden har lite av søkbare elementer for meg som blind, dvs. overskrifter, lister, tabeller, rammer... En nettside som har vært fult ut brukbar frem til midten av oktober i år, var www.panduro.no". Nå ser den forferdelig ut med leselist i Window-Eyes. Når jeg skal bli kjent med en ny nettside, går jeg linje for linje nedover siden. Da er det irriterende at det er to blanke linjer mellom hver lenke. Tidligere kunne jeg bruke "legg til i handlekurv"-funksjonen, men nå etter at de fikk ny nettside, er eneste min måte å skrive inn artikkelnummeret. Det er rett og slett for dårlig. Hvem vet... Kanskje jeg sender en klage til de?

Abonner på RSS - Nettsider