IOS v. 9 reddet min iPhone 4S fra oppsigelse

I går ble IOS v. 9 tilgjengelig for alle iPhone-brukere. Jeg har hatt min Iphon 4S siden mai 2012 og selve modellen nærmer seg vel nå å bli 4 år gammel. Jeg synes at for hver IOS-oppgradering har telefonen blitt mer og mer treigere. Jeg vurderte derfor for et par uker siden å kjøpe meg ny iPhone, men min kjære (som det ofte er verdt å høre på) anbefalte meg for det første til å vente med å kjøpe ny telefon til iPhone 6S kom og for det andre burde jeg vente og se hvordan telefonen ble med IOS 9. Ryktene skulle ha det til at Apple i denne versjonen hadde fokusert på effektivitet.

I dag installerte jeg IOS 9 og jeg kunne atter en gang takke min kjæe. Telefonen ble som ny når det gjaldt effektivitet. Telefonen må ikke lenger tenke seg om i ett sekund eller to før den går inn i Telefon-appen, men gjør det med en gang. Nå beholder jeg min iPhone 4S videre og har spart 6.000-7.000 kr. på å kjøpe en ny telefon.

Noe jeg registrerer blant flere synshemmede Apple-brukere (som trolig også gjelder seende) er at de absolutt ha det nyeste på markedet av f.eks. en iPhone. Jeg ser på en e-postliste for synshemmede Apple-brukere at flere skal kjøpe seg iPhone 6S så snart den blir tilgjengelig på det norske markedet. Klart det er artig med noe nytt, men hva skal man med den lange rekken av telefoner det blir i løpet av noen år? Det koster jo også noen tusenlapper pr. telefon. Jeg er ikke så sikker på om jeg trives så godt med de nyere telefonene. De blir mer og mer tilpasset seende, og seende vil ha mest mulig inn på skjermen, og dermed blir telefonene tynnere, men de får stadig større skjerm. Det er jo kun upraktisk. Selv vil jeg ha noe som fungerer for meg og om det ikke er det nyeste gjør det meg ingenting.

Jo, jeg betalte 10.000 kr. for en ny bærbar PC, men dette er et verktøy jeg bruker flere timer daglig og jeg ønsker å kjøpe noe jeg kan ha i noen år. Da ønsket jeg å få en maskin med det beste som finnes på dagens marked på en PC inntil 10.000 kr.

Nøkkelord: