IKT og synshemmede

Jeg må vel innrømme at jeg er en person som trives fremfor PCen. Jeg fikk min første PC i 1994. Da fikk jeg en Pentium 386 med en 80 MB harddisk og 8 eller 16 MB RAM, og operativsystemet av DOS. Jeg kan bare konstatere at utviklingen har gått fort på disse årene og videre kommer den til å gå...

Fordommer mot synshemmede databrukere

Det er svært mange seende som tror at blinde ikke kan nyttegjøre seg av PC-utstyr. Grunnet denne fordommen, er det mange bedrifter som lar være å innkalle eller lar være å ansette en godt kvalifisert person som er synshemmet fordi de rett og slett har fordommer eller mangel på kkunnskap. Jeg har skrevet etdokument hvor jeg forsøker å avlive noen av fordommene.

Tekstspill

For noen år tilbake var det populært med såkaldte "DOS-baserte tekstspill". Det er spill der man leser handlingen i spillet og skriver inn ulike kommandoer for å utføre handlinger i spillet. Selv har jeg moret meg mye med disse spillene! Etter at man gikk over til Windows har tekstspill kommet mer i bakhånd og spill med lyd har tatt mer over. Jeg har likevel sansen for disse spillene og gjør de tilgjengelig slik at også du kan mimre tilbake og more deg med å spille spill fra "gamledager".

Fader data3>

Fader Data

Du som er i minnet

Hellige vorde din skjerm

Komme ditt tastatur

Skje din vilje

Som i minnet så og på printeren

Gi oss i dag vår daglige meny

Og forlat oss våre feil

Som vi og forlater våre programmerere

La oss ikke få lange svartider

Og frels oss fra ulovlige operasjoner

For firmaet er ditt

Og makten og personalet

I evighet