Laks med bacon, bakte cherrytomater og melonsalat

I dag var det litt restemiddag og litt ny middag. Jeg brukte denne torskemiddagen med bacon og sitronpotetmos som utgangspunkt og serverte restene av melonsalaten vi hadde inntil middagen på søndag og mandag. Jeg kommer tilbake til hvordan den smakte, men jeg synes det ble en god middag med et friskt tilbehør. Jeg fant oppskriften på Trines matblogg og hun har i grunnen mye god mat å dele! En annen god middag jeg har laget flere ganger til meg og samboeren min som jeg har funnet på hennes nettside er denne kyllingformen med paprika, mango og ananas.

Jeg begynte med å skrelle poteter til sitronpotetmosen. Jeg kokte opp vannet (uten grønnsaksbuljong eller salt i vannet, for da ville potetmosen ha blitt seig) og lot det koke i ca. 20 minutter. Jeg skylte av cherrytomatene, ca. 20 stk., og penslet dem med olje. I oppskriften står det at jeg skulle dryppe over dem med olje, men det går ikke som blind. Derfor tok jeg litt rapsolje i en kaffekopp og penslet over tomatene med en pensel. Jeg klippet opp baconet siden jeg synes det går lettere å klippe det opp enn å skjære det opp med kniv.

Mens samboeren min stekte først baconet og deretter fisken (vi brukte laks istedenfor torsk), satte jeg inn formen med cherrytomatene i ovnen som stod på 175 gr. varmluft og lot dem stå der i 10 minutter. Jeg laget potetmosen ved å stampe potetene, smelte litt smør i mikroen og blande inn. Jeg målte opp ca. 1 dl melk og blandet inn. Jeg hadde revet skallet av én økologisk sitron og blandet i. jeg hadde funnet frem gressløk fra fryseren, men den ble stående igjen på kjøkkenbenken...

Middagen ble servert. Melonsalaten var på sin siste dag i dag, men den var fullt ut spiselig. Samboeren min sa at vannmelonen var litt blekere i fargen, men ellers så salaten helt fin ut. Baconet skulle egentlig serveres sammen med sjyen, men jeg løftet ut baconbitene. Jeg er redd det hadde blitt litt for mye fett for min lille sleeve-mage med bacon, baconsjy og fisk som var stekt i baconfettet, men fisken smakte veldig godt. Cherrytomatene synes jeg ikke noe om. De var bløte, uten konsistens og smakløse når de var stekt. Potetmosen derimot synes jeg var utrolig god. Den var frisk i smak, men dessverre var den blitt litt kald. Den er noe jeg kommer til å lage mer av.

Nøkkelord: