Det ble spaghetti med kjøttsaus i kveld

I dag var egentlig planen å ha en reprise på middagen jeg laget til min venninne fredag for litt mer enn en uke siden, bare at vi nå skulle ha tilbehøret inntil kyllingfilet, men jeg skulle bare sitte litt til og få varmen i meg og plutselig var klokken blitt 18.20. Da var det litt sent å skulle begynne å grille paprika til sausen og lage melonsalat. Det tar raskt et par timer og gjerne litt til. Jeg tenkte raskt; vi hadde en boks hermetiserte hakkede tomater og vi hadde mindre klumper med kjøttdeig i fryseren. Jeg bestemte meg for å la kyllingen vente til neste dag og lage en halv porsjon med spaghetti med kjøttsaus som lørdagsmiddag - da jeg lagde det for 5-6 uker siden smakte i hvert fall hjemmelaget spaghetti med kjøttsaus bedre enn den ferdige pulverposen fra Toro.

Vi tok opp ca. 200 g kjøttdeig og jeg satte den inn på en tallerken i stekeovnen og lot den stå der på 30 gr. i ca. 40 minutter. I mellomtiden Skrelte jeg to små gulrøtter og kuttet de opp i små staver og hadde en stor paprika og kuttet den opp i større terninger med Nizer Dizeren. Jeg tenkte i ettertid at en stor paprika ville bli litt mye paprika og jeg la til sides litt som samboeren min kunne bruke til pålegg her hjemme. Da gjør det ikke noe at det er kuttet opp i terninger. Jeg hadde igjen én sjalottløk etter at jeg laget rosemarinmarinaden til kyllingfileten tidligere i dag, og kuttet opp denne og stekte den blank. Det ble en passelig mengde til mengden kjøttdeig jeg skulle steke og siden vi ikke er så veldig glade i løk i utgangspunktet, passet dette fint. Jeg stekte kjøttdeigen og hadde den ferdig stekte løken i mot slutten. Deretter hadde jeg i en boks med hermetiserte hakkede tomater og lot det koke i ca. 7-8 minutter. Jeg krydret med litt basilikum, salt og pepper og hadde i 1 ss søt chilisaus. Jeg kokte opp vann til pasta med litt kvernet salt i og kokte 3 dl pasta i 7 minutter. Rett før servering av gryten hadde jeg i en neve oregano som jeg hadde hentet fra fryseren.

Dette ble akkurat nok til en middag for meg og samboeren min, men da vi hadde gått fra middagsbordet kom jeg på: De oppkuttede bitene av gulrot og paprika stod igjen i kjøleskapet. Det er ingen fare. I morgen formiddag tenker jeg å lage en tomatpølsegryte jeg har handlet inn middagspølser til for noen dager siden som jeg kan bruke disse grønnsakene til og som jeg kan fryse direkte ned. Hvorfor i all verden tomatpølsegryte? Fordi jeg i blant synes det er godt med litt barndomsminner fra den tiden jeg fikk spaghetti a la capri på boks og spaghetti med maxboller, men det er noe jeg ikke kan spise lenger pga. at det er MUK-mat (maskinelt utbeinet kjøtt) og da må jeg selv forsøke å lage alternativer jeg tåler som f.eks. pølsegryte. Etter at jeg tok min gastric sleeve-operasjon i september 2013 tåler jeg ikke MUK-mat trolig fordi den inneholder for mye fett. Det er jo dessuten bare "søppelmat".

Nøkkelord: