After Eight sjokoladeis og fruktsalat

For to dager siden fikk jeg levert skjermleseren JAWS på døren av Hjelpemiddelsentralen. Fredag kveld satt samboeren min og reinstallerte både min stasjonære og bærbare PC. Hva gjør Lise da? Jo, jeg finner frem en oppskrift eller to og setter meg i sving på kjøkkenet som takk for hjelpen med PC-ene. Jeg laget en halv porsjon av After Eight sjokoladeis. Jeg begynte med å skille 4 egg. Det gjorde jeg enkelt med å løfte ut eggeplommene fra eggehviten. Jeg har gjort det slik etter at jeg klarte å rote bort den vesentlige delen til eggehviteskilleren min for 8-9 måneder siden. Jeg fant ingen god erstatning og fikk tipset av en svaksynt venninne. Det går raskt og jeg har enda til gode å knuse en plomme med denne fremgangsmåten. Det er jo særlig viktig å passe på å være nyvasket på hendene når jeg gjør dette - som med all matlaging. Jeg måte opp 3-4 ss finkornet sukker. Jeg valgte å bruke finkornet siden jeg synes det blir litt finere eggedosis med den enn om jeg bruker vanlig sukker. Jeg har tilfeldigvis finkornet sukker i skapene mine fordi jeg bruker det når jeg lager hjemmelaget vaniljesukker.

Jeg pisket eggeplommene og sukkeret til eggedosis mens jeg laget i stand sjokoladeblandingen: Jeg smeltet én plate mørk kokesjokolade i 1 dl kremfløte og hadde deretter i 100 g (dvs. en halv liten pakke) med After Eight og smeltet også den i. I oppskriften står det at man skal ha After Eight i biter i isblandingen. Jeg synes det fungerte fint å ha After Eight i smeltet da jeg sist laget After Eight-isen for ett år siden. Jeg har aldri fulgt oppskriften på dette punktet. Feilen oppstod ved at jeg gjorde feil da jeg trodde dette var den riktige fremgangsmåten. Jeg pisket 2 dl kremfløte til krem, som nesten ble pisket for mye, og blandet først den noe avkjølte sjokoladeblandingen med eggedosisen og deretter ble den piskede kremen blandet inn til sist. Jeg helte isblandingen i to mindre bokser og satte i fryseren. De to gangene jeg har laget denne isen, har jeg ikke rørt i iskremen under frysningsprosessen og jeg har ikke opplevd at det har blitt iskrystaller i iskremen.

Siden den isen passer utrolig godt inntil fruktsalat hadde jeg tenkt å lage det på fredag eller lørdag, men det ble ikke før i ettermiddag (søndag). Jeg var litt sliten i går og PC-en med nyinstallert JAWS fristet mer. Men i dag fikk jeg satt meg ned og jeg kuttet opp epler, pærer, druer, appelsiner, kiwi og ananas i tillegg til at jeg hadde oppi rosiner.

Nøkkelord: