Muffins av sjokoladekakeoppskrift

På torsdags kveld (7. februar) hadde jeg en "generalprøve" på å lage muffins av denne oppskriften på sjokoladekake fra Ågot som jeg har laget så mange ganger før. Det er til dette arrangementet jeg har forsøkt å lage browniemuffins med no-egg og veganske sjokolademuffins uten større hell. Jeg gjorde også et forsøk på å lage sitronmuffins (ikke veganske), men de ble også mislykkede.

Jeg laget på torsdag kun 1/4 oppskrift, dvs. 2 egg, 1 kopp sukker, 50 g sjokolade, 1 dl melk, 1,5 dl hvetemel og 1 ts bakepulver. I tillegg hadde jeg oppi 1 ts kakao og 1 ts vaniljesukker. Jeg fylte til sammen 8 muffinsformer og stekte dem på 210 gr. i 15 minutter. Da samboeren min smakte på dem, mente han at det hadde gjort seg med litt glasur.

Neste dag var det tid for å lage muffinsene til arrangementet og litt større porsjon. Jeg laget det derfor av full porsjon. Jeg pisket godt og lenge eggedosis av 5 egg og 4 dl sukker. I oppskriften, inntil jeg redigerte den i dag, stod det "kopper" istedenfor "dl". Jeg vet håper ikke at "kopper" var ment amerikanske "cup", for i så fall er det uhorvelige mengder sukker siden 1 cup er 2,5 dl. Jeg tror at hensikten med å skrive "kopper" i oppskriften på sukker og mel i denne oppskriften, var at det skulle brukes like mye. Mens eggedosisen stod og vispet, varmet jeg opp melken og smeltet sjokoladen i den. Jeg hadde i to plater og den siste halve som jeg hadde igjen fra generalprøven min kvelden før. Jeg lot sjokoladeblandingen avkjøle seg litt. Jeg hadde oppi 1 ss kakao, 2 ts vaniljesukker og 3 ts bakepulver i eggedosisen og blandet det inn. Jeg hadde den noe avkjølte sjokolademelken i eggedosisen og til sist hadde jeg i 5 dl hvetemel. Da jeg laget sjokoladekake til assistenten min for 3 uker siden ble kaken helt flat og uten luft. Da lurte jeg på om det kunne skyldes at sjokolademelken hadde vært for varm, men nå tror jeg faktisk det kan skyldes at jeg rørte litt for mye etter at melet var tatt i røren. Jeg var i hvert fall bevisst å ikke røre for mye i røren nå og muffinsene hevet seg fint. Jeg hadde de i muffinsformer. Når jeg vet, eller i hvert fall regner med, at muffinsene vil heve seg godt, bruker jeg en litt mindre måleskje, en på 50 ml enn den jeg bruker når jeg f.eks. måler opp til browniemuffins som hever seg mindre. Jeg fikk til sammen 31 muffins. Jeg stekte nå muffinsene på 210 gr. i 14 minutter siden jeg synes de i går kanskje ble noe hardt stekt. Siden jeg ikke ser resultatet i ovnen, må jeg kun basere meg på tiden. Når muffinsene var kalde, pakket jeg dem inn i dobbelt lag med brødpose og la de forsiktig ned i kofferten.

Da samboeren min smakte på muffinsene dagen før, mente han at litt glasur hadde gjort seg bra på muffinsene. Jeg tok derfor med meg en liten boks hvor jeg hadde målt opp 4 ss kakao og 1 ts vaniljesukker med utgangspunkt i glasuren i denne oppskriften. Damen som hjalp oss på kjøkkenet smeltet da smør, blandet inn min blanding og blandet det sammen med melis til glasur. Hun hadde litt glasur på hver muffins. Jeg var svært nøye med å pakke boksen med kakaoblandingen inn i to brødposer og ett gummistrikk rundt - jeg ville ikke ha PC-sekken min full av kakaopulver...