Ikke helt vellykket sjokoladekake til assistenten min

I går lagde jeg noen mislykkede browniemuffins med No egg som jeg hadde tenkt å gi til assistenten min, men som ikke var til å servere til folk. Jeg ønsket likevel å lage noe til henne, siden jeg halvveis hadde avtalt det med henne, og mens jeg stod i dusjen i dag grunnet jeg over hva jeg kunne lage. Jeg tenkte litt på helt enkle sjokolademuffins, som for øvrig er den oppskriften jeg fikk i 4. klasse da jeg gikk i 4H, men jeg tenkte at det ble litt kjedelig. Tiden gikk litt fra meg, for jeg har en avtale på sykehuset litt senere i dag, og det ble til at jeg brukte en halv time på å smelle sammen røren til min favorittoppskrift på sjokoladekake, den jeg fikk av en i Blindeforbundet i 1996, og som jeg alltid har bakt siden. Den blir alltid en suksess - og den er jo også så lettvint og rask å lage. En liten halvtime ved kjøkkenbenken og kaken står i ovnen.

Jeg knekket oppi 6 egg i bollen til kjøkkenmaskinen. Ved første egget klarte jeg å få et lite eggeskall i. Det kunne jeg høre, men jeg fikk det ut. Jeg skulle ha 5 dl sukker, men jeg hadde bare 3 dl hvit sukker igjen. Jeg brukte derfor 2 dl brunt sukker - jeg hadde akkurat nok. Jeg satte i gang kjøkkenmaskinen og mens den vispet på ganske høy hastighet, varmet jeg opp melken og brakk opp halvannen plate mørk kokesjokolade som jeg smeltet i den varme melken. Jeg hadde i bakepulver, vaniljesukker og 1 ss kakao i eggedosisen. Deretter helte jeg oppi melk- og sjokoladeblandingen og blandet det hele sammen. Jeg hadde i melet i to omganger. Jeg er litt usikker på om jeg hadde 1 dl for mye med hvetemel, for det er mulig jeg gikk litt i surr med tellingen. Jeg smurte en langpanne med smør og helte røren oppi. Satte den inn i midten i forvarmet ovn på 180 gr. i 35 minutter. Jeg sjekket med kakenål at kaken var ferdig stekt. En annen ting jeg kan se på kaken om den begynner å bli ferdig, siden jeg ikke kan se fargen, er om den begynner å slippe kantene litt på formen.

Jeg synes kaken hadde hevet seg svært lite, så jeg er faktisk litt i tvil på om denne kaken også er noe å servere... Men hvorfor den ikke har hevet seg, vet jeg ikke, for jeg pisket luftig eggedosis og riktig mengde bakepulver er hatt i. Jeg var bevisst å ikke røre for mye etter at melet var hatt i. Kan melk- og sjokoladeblandingen ha vært for varm?

Assistenten min må beklagelig nok ha på glasuren selv, men til gjengjeld kan hun da ha på den glasuren hun selv liker best. Vi har alle vår favoritt.

Nøkkelord: