Kyllingkorma med hjemmelaget peshwari-naan på en tirsdag

Jeg skal være en av de første til å innrømme at jeg har en dårlig hukommelse på hverdagslige ting, egentlig det meste, men jeg ser av bloggen at jeg 12. september 2018 laget fargerik kyllingkorma. I dag bestemte jeg meg for å lage den gode retten få et nytt forsøk, men da ved å følge en anen oppskrift, indisk kylling korma.

På handlelisten til i dag hadde jeg skrevet "naanbrød", men samboeren min ringte og sa at han ikke fant naanbrød. Da hev jeg meg rundt og sa at jeg kunne bake naanbrød med en tørrgjær jeg hadde liggende. Jeg varmet opp melk, hadde i gjær, sukker, bakepulver, egg, olje og yoghurt og blandet til sist inn ca. 500 g hvetemel til en litt "boblete" deig. Jeg satte deigen til heving i to-tre timer.

Jeg har aldri smakt korma på restaurant, men samboeren min har smakt det og snakker varmt om retten. Sist jeg fulgte denne oppskriften jeg forsøkte meg på nytt på i dag, ble den alt annet enn god. Etter litt fundering og studering av oppskriften tror jeg at jeg fant kilden. I oppskriften står det fremgangsmåten på hvordan man lager sitt eget garam masala-krydder og at oppgitt mengde er den mengden krydder som skal brukes i denne oppskriften. Om jeg legger sammen teskjeene, kommer jeg til at det nesten blir 2 spiseskjeer garam masala. Det er svært mye krydder etter min mening. Jeg valgte derfor å redusere dette betraktelig og målte opp følgende:

  • 2 krm koriander
  • 1 krm spiskommin
  • 2 krm kanel
  • 1 krm muskatt
  • 1 krm nellik
  • 1 krm sort pepper
  • 1 krm chilipulver
  • 2 krm kardemomme

Jeg hadde krydderne i en liten kaffekopp og hadde over de oppdelte kyllingbitene. Jeg brukte kyllingfilet. Før jeg stekte kyllingen og begynte på resten av middagen, gjorde jeg alt annet klart. Jeg synes gjerne det er greit med indiske retter. Når man først har begynt på de indiske, egentlig asiatiske rettene, skal det meste oppi i rask rekkefølge. Jeg kuttet derfor opp rødløk og hadde over på en talerken. Jeg skrellet ingefær og raspet den på et rivjern og moste hvitløk (jeg droppet chili). Jeg grovhakket mandler i hurtighakkeren. Delte opp paprika i staver. Jeg stekte kyllingkjøttet sammen med krydderet. Jeg stekte også løken og hadde i ingefær og hvitløk før jeg hadde i kjøttet. Jeg hadde i matfløte, og siden det stod 2 bokser kokosmelk trodde jeg det også skulle være 2 bokser matfløte og hadde i 2 dl melk i tillegg til én putt matfløte i tillegg til etter hvert litt yoghurt. Dette ble nok litt mye væske, for den ble litt rennende. Det hadde holdt med én putt matfløte. Jeg lot retten stå å småputre mens jeg begynte på naanbrødene. Til sammen stod den nok en times tid og det tror jeg ble litt for lenge, for den ble litt "kornete" i konsistens. Jeg får legge meg det på minnet at retter som inneholder melk ikke skal stå for lenge til koking.

Først laget jeg fyllet. Samboeren min hadde bare fått tak i pistasjenøtter i løsvekt og satt og renset ca. 5 ss for hånd. Jeg hadde også i mandler, cashewnøtter, kokos og kjørte det i hurtighakkeren. Nå i ettertid ser jeg at jeg glemte sukkeret. Det sukkeret utgjør nok en del for smaken, for det var noe som manglet med dagens naanbrød. Jeg tok naanbrøddeigen på bakbordet og knadde den litt. Den var litt for klissen og jeg måtte ta litt mer mel. Den første jeg kjevlet ut fikk altfor mye mel i seg, slik at den ikke ville klistre seg sammen når jeg brettet leiven rundt fyllet og skulle feste kantene rundt. Jeg kastet den. Det er viktig at den fester seg godt, hvis ikke kan den åpne seg i det den "kastes" inn i ovnen og da blir det bare gris. Resten av naanbrødene ble fine. Vi fikk 7 naanbrød. Samboeren min stekte de i 4-5 minutter på 300 gr. varmluft.

Nøkkelord: