Sitronmuffins på prøve

Jeg jobber for tiden med å planlegge et seminar i regi av Interessegruppe for Synshemmede EDB-brukere (ISE) som skal holdes her i Bergen lørdag 9. og søndag 10. februar 2019. Til kaffepausene skal jeg bake litt muffins. Ikke så voldsomt mange av hver sort, men jeg tenker å bake tre-fire sorter å velge mellom. For en tid tilbake bakte jeg et sitronbrød som ble svært vellykket trolig fordi jeg hadde i litt rømme og i dag ville jeg forsøke å gjøre det samme, men i muffinsformer. Jeg skalerte oppskriften ned 1/3 gang slik at f.eks. 150 g smør ble 100 g.

Jeg pisket smør og sukker til smørkrem mens jeg raspet av sitronskallet og presset ut saften av sitronen. Jeg hadde i ett og ett egg av gangen. Deretter hadde jeg i bakepulveret og sitronsaften og skallet. Jeg hadde i 1/2 dl melk og 150 g hveltemel og 1/2 dl rømme og 150 g hvetemel igjen. Miksmasteren begynte å slite. Hva var galt? Jo, jeg hadde for mye mel. I full oppskrift står det 300 g, men jeg hadde jo skalert oppskriften ned 1/3 gang. Jeg måtte ha i litt mer rømme.

Jeg fylte i 16 muffinsformer og stekte de på 180 gr. i 20 minutter slik det står i denne oppskriften. Jeg sjekket med kakenål at de var ferdig stekt. Jeg var ganske skeptisk til disse muffinsene, for røren smakte nokså surt eller bittert. Og, det med rette, for de ble ikke gode. De ble nokså kompakte og smakte ikke godt. Jeg tror kanskje de ble så kompakte fordi jeg rørte for mye i deigen.

Nøkkelord: