Disse muffinsene har jeg troen på!

I dag var jeg litt i beit for hva jeg skulle fylle dagen med. Jeg hadde gjort alt organisasjonsarbeid som stod på "to do"-listen min og jeg kunne ikke bake vaniljesnurrer med Non-stop til min samboers jobb på en fredag - de kan ikke vente helt til mandag med å bli spist. Jeg ville likevel gjøre noe på kjøkkenet. Jeg så etter hva jeg hadde igjen i skap og skuffer på kjøkkenet etter at jeg hadde laget en dobbelt porsjon av trøffelkonfekt som nå står til avkjølning i kjøleskapet til i morgen. Jeg hadde igjen 50 g mørk 70% sjokolade, men det var det hele. Valget falt på sjokolademuffins med kaffe som jeg ikke har forsøkt før. Jeg er med i en komité som planlegger et seminar lørdag 9. og søndag 10. februar 2019. Der skal vi stå for noe å bite i i kaffepausene selv og jeg har begynt så vidt å se på hva som kan lages. Jeg begynte så vidt på prosjektet i romjulen i fjor til et samme arrangement, men da ble det ikke noe av siden det skulle avholdes på et hotell som ikke tillot medbragt mat. I år skal seminaret avholdes i et kommunalt lokale for fritidsorganisasjoner. Siden jeg som nevnt kun hadde en halv plate mørk sjokolade igjen, måtte jeg lage halv porsjon, men siden full oppskrift skulle gi 42 muffins, tenkte jeg at det holdt i massevis. Jeg stusset likevel litt - 42 muffins og kun 3 1/2 dl hvetemel på hele oppskriften? Jeg så igjennom oppskriften. Den er veldig enkel. Alt det tørre skal blandes sammen og deretter skal det våte has oppi det tørre og alt blandes sammen. Jeg synes hele fremgangsmåten så merkelig ut og jeg var fristet til å gjøre om på den, som f.eks. å piske smørkrem av sukker og egg eller eggedosis av egg og sukker, men jeg bestemte meg for å følge oppskriften.

Jeg målte opp mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og kakao i en bolle og blandet det lett sammen. Jeg kokte vann i vannkokeren og laget til en kopp med sterk pulverkaffe - det er det beste jeg har å tilby her i huset når det kommer til kaffe. I en kjele smeltet jeg smøret og hadde i sjokoladen oppdelt i biter. Det står at man skal ha 1 dl smeltet smør i røren, dvs. med andre ord 90 g smør. Jeg glemte meg og smeltet derfor ca. 100 g, men siden jeg laget halv porsjon, skulle jeg bare ha halvparten. Jeg løste det ved å måle opp 1/2 dl av det smeltede smøret. Jeg blandet inn kaffen, fløten og egget i smør- og sjokoladeblandingen og hadde det i det tørre. Jeg rørte godt. Ja, så godt at håndtaket på ballongvispen min knakk... Den var bare i plast og var blitt 3-4 år. Jeg smakte så vidt på røren og jeg ble overrasket over hvor god den var. Jeg tror at disse muffinsene virkelig kan være gode!

Jeg fylte muffinsformene og ble overrasket - jeg fikk bare 7 muffins. I oppskriften stod det jo merkelig nok at jeg skulle få 42 muffins av full oppskrift. Jeg tenkte. Oppskriften er hentet fra en bok jeg har skannet inn. Jeg tror det rett og slett må ha sneket seg inn en OCR-skannefeil hvor 4-tallet egentlig skulle være et 1-tall. Da kan det stemme at full oppskrift gir 12 muffins og at jeg fikk 7 muffins nå. Jeg stekte muffinsene i 13 minutter på 210 gr. Jeg sjekket med en kakenål midt i en av de største muffinsene og kakenålen var helt ren når den ble trukket ut fra muffinsen.

Nøkkelord: