Kyllingkorma fikk et forsøk til

I dag stod det fargerik kyllingkorma på middagsmenyen. Jeg husker at jeg har laget kyllingkorma en gang tidligere, men den ble ikke vellykket. Det var en smak i den som rett og slett ikke var god. I dag ville jeg la den få et nytt forsøk, for retten i seg er jo svært god når man får den servert på restaurant.

Jeg fulgte oppskriften jeg har lenket til, men i tillegg brukte jeg krydringen fra denne oppskriften, dvs. gurkemeie, koriander, kardemomme og kanel. I tillegg hadde jeg ien halv teskje garam masala (og ikke 2-3 ss som det stod i oppskriften). Jeg delte først opp gulrøtter og paprika og la disse til sides. Jeg delte også opp 3 sjarlottløk (istedenfor gul løk) og stekte disse. Deretter renset jeg ingefærrot, hvitløk og chili, men her vek jeg litt fra fremgangsmåten: Jeg kjørte de i hurtighakkeren sammen med litt kokosmelk slik at jeg fikk en pasta og hadde i gryten. Jeg hadde deretter i resten av kokosmelken, de hermetiserte hakkede tomatene og tyrkisk yoghurt. Jeg krydret maten med det jeg har forklart over og lot den putre med kyllingen i ca. 15 minutter. Jeg hadde glemt å ta ut kylling tidlig nok, men fikk tint tre fileter godt nok med at de stod en halv time i ovnen på 30 gr. Jeg delte hver kyllingfilet i 10-12 biter.Da hadde jeg i gulrøttene og paprikaen og lot det putre i ytterligere 15 minutter. Imens ble risen kokt og samboeren min kom hjem etter endt arbeidsdag. Godt beregnet! Vi stekte også nanbrød og hadde inntil.

Maten smakte indisk, men samboeren min mente at det ikke smakte korma. Nå har jeg igjen en del tyrkisk yoghurt jeg ikke er sikker på hva jeg skal bruke til...

Nøkkelord: