Merke kortstokk i punktskrift

I ettermiddag har jeg merket en kortstokk i punktskrift som jeg tenker å ta med til Røysumtunet om to uker. Det gjør jeg ved å putte kortet inn i en Perkins punktskriftmaskin. Jeg merker kortet på begge sider. På joker skriver jeg "JO" mens på de øvrige kortene skriver jeg bokstaven for fargen; "K" for Kløver, "S" for Spar", "R" for Ruter" og for Hjerter skriver jeg "C". På linjen under skriver jeg tallet (uten talltegn) eller "X" for 10-eren. Kortene med bokstav merkes med bokstaven med stor bokstav-merking foran. Kortstokken blir en del tykkere etter at alle kortene har fått punktskrift på seg, men det er ikke verre enn at de fleste kortstokker kan presses ned i lommen sin igjen.

Tidligere merket man kortene litt annerledes enn hvordan jeg gjør det, men det fine med å merke kortstokkene selv, er at jeg kan gjøre det slik jeg selv liker det best. Man skrev "KL" for Kløver, "SP" for Spar, "Ru" for Ruter og "HJ" for Hjerter og deretter tallet på linjen under. I dag bruker man samme notasjon, men jeg tror alt skrives på én linje, altså "HJ 3">. Det synes jeg bare virker tungvint siden man må flytte kortene mer på hånden for å få dem lest. Når jeg spiller, leser jeg kortene med tomlene.

Jeg har merket ganske mange kortstokker opp igjennom årene. Man kan få kjøpt ferdig merket kortstokker fra Adaptor, men disse er av middels kvalitet og jeg synes punktene er rimelig dårlig allerede før kortene er tatt i bruk. Adaptor selger også kortstokk for svaksynte som har ekstra store tall. Disse koster imidlertid p.t. hele 200 kr. mens den med store tall koster 50 kr. Denne gangen merket jeg en kortstokk som var 100% plastikk som kostet 98 kr. På dem blir punktskriften både svært tydelig og holdbar. Det tar meg ganske nøyaktig én time å merke en kortstokk i punktskrift, men selv om det tar en time, synes jeg det er verdt jobben istedenfor å betale 200 kr. for en kortstokk som egentlig ikke er av god kvalitet.

I morgen skal jeg og samboeren min besøke et synshemmet vennepar av oss. Vi skal ta med et spill som heter "Love letters" som jeg i dag har punktmerket. Der skulle jeg merke 16 håndkort og jeg har skrevet ned spillereglene på et ark i punktskrift. Jeg håper det blir hyggelig!

Nøkkelord: