Inkluderende jul

I dag er det to dager til det som skal og bør være barnas dag. Julaften. I dag faller den 4. søndagen i advent på en søndag og da er "julen i rute" for min del. Da jeg var liten, mente jeg at vi burde tenne det 4. lyset i advent på julaften. Wikipedia skriver om advent: "Advent (fra latin adventus, "komme") er en kristen høytid som på forskjellige måter i ulike kirkesamfunn markerer ventetiden fram til jul."

På Facebook deles det mye, men akkurat det jeg siterer nedenfor synes jeg var litt festlig:

"Jeg kan skjønne at det nå ved juletider er viktig å verne om våre norske tradisjoner. Men etter å ha satt opp en jødisk 7-armet Menorah (adventslysestaken) i vinduet, feiret en italiensk helgen (Lucia), tatt inn vårt tyske nåletre (juletreet), satt oss foran tv og sett på et amerikansk underholdingsprogram (Donald Duck feirer jul), spist risgrøt fra Middelhavet (Ris à la Malta), tatt imot gaver fra en tyrkisk helgen (julenissen), og gjort alt dette fordi en jødisk pasifist (Jesus) ble født av en hijab-bærende mor (Maria) i Palestina (Betlehem), så kan man vel lure på om ikke julen handler om å ta vare på hverandre, uansett opprinnelse, fødested, alder, kjønn, seksualitet, hudfarge eller religion."

Da håper jeg at folk går inn i julehelgen med senkede skuldre og uten å løpe beina av seg før vi kan sette oss til bords på julaften og nyte god mat og hyggelig samvær. Og se at barna har det bra!

Nøkkelord: