Bryllupet - ikke helt som planlagt...

På onsdags kveld pakket vi kofferten vi skulle ha med oss når vi dro hjem til min samboers foreldre for å feire hans lillesøsters bryllup. Jeg gledet meg. På onsdags morgen bakte jeg kringler med stjerneanis som jeg ville ta med meg. I midten av august kom søsteren min innom for å prøve bunaden min.

Rundt 4.00-tiden på torsdags morgen kjente jeg at jeg begynte å få smerter. Jeg tenkte at om jeg klarte å slappe av, ville de gå over. To timer senere rant tårene da jeg puttet i meg en Ketorax. Den skal virke innen 20-30 minutter, men da smertene ikke hadde dempet seg to timer senere, valgte jeg å ta én OxyContin. Smertene ble redusert, men jeg visste at jeg ikke ville makte 6 timers busstur på en humpete og skumpete vei over Haukelifjell. Vi vurderte toget, men slo det fra oss. Vi utsatte reisen til neste dag. Jeg la meg til å sove tidlig den kvelden og håpet at kroppen fikk slappet godt av under søvnen. Min samboers alarm gikk kl. 5.00. Smertene var til stede. Ikke hele tiden, men det kom som små støt med ujene mellomrom. Jeg var i villrede over hva jeg skulle gjøre, men til slutt sa jeg at samboeren fikk dra i bryllupet uten meg. Jeg tvilte hele dagen - tenk om jeg hadde klart bussturen... Men jeg visste også at om jeg kom meg til bryllupet, måtte jeg også komme meg hjem igjen.

De kakket hull på posene med kringlene med stjerneanis ved middagsbordet på fredag hvor det var spekemat som stod på menyen. Inntil det salte kjøttet smakte de godt. Noen av gjestene ville til og med ha oppskriften. Det er koselig når folk liker det jeg baker.

Og i dag, kl. 14.00, ble brudeparet vikslet i kirken. Nå mens jeg skriver dette, sitter de ved middagsbordet. På menyen står det ørret til forrett, lammelår m/tilbehør til hovedrett og eplepai til dessert. Jeg håper de koser seg med taler, prat og moro. Jeg håper at dagen blir en fin dag å minnes for det unge brudeparet som har valgt å ha en felles fremtid sammen. Til lykke med dagen begge to!

Nøkkelord: