Jeg fikk servert hjemmelagde potetbåter

I dag skal samboeren min få den fulle æren av å ha stått på kjøkkenet og laget middag. I dag stod det stekte kyllinglår med hjemmelagde stekte potetbåter på menyen. Den fremgangsmåten har jeg selv «sydd sammen» etter å ha plukket de beste tipsene fra en diskusjon på Facebook (gruppen «Mat fra bunnen»). Da må de bare bli gode - det er mange som vet hva de driver med i den gruppen.

Samboeren min valgte å lage de med skal, men neste gang foretrekker nok jeg å skrelle de før de kokes. Skallet synes jeg ble en blanding av hardt og seigt, men i seg ble de overraskende gode - de kunne faktisk minne om potetbåtene man får servert på Big Horn. Han krydret de med paprikapulver, estragon, salt og pepper, men jeg liker litt smak av krydder og neste gang foretrekker jeg nok å også bruke enten chili eller cayennepepper. Jeg tror muligens det kan bli best med cayennepepper da chili kan dominere smaken.

Jeg oppfordrer deg til å forsøke - det ble bedre enn pommes frites! Her i huset trenger vi nok ikke å sløse bort mer plass i fryseren på kjøpte pommes frites-poser. Det er jo dessuten halvfabrikata og jeg mener, og er overbevist om, at hjemmelaget fra råvarer av både er sunnere og bedre.

Nøkkelord: