Noe fornuftig å finne på Facebook

Det er ikke så ofte at det er noe fornuftig på Facebook å lese når det kommer til statusoppdateringer, men i dag kom jeg over en interessant diskusjon til en person som delte artikkelen til VG, «Ble nektet adgang på Brimifjellstugu», og som jeg kommenterte på bloggen «En god venn og hjelper. Flere nettaviser åpner for kommentarer på artikler og det er utrolig, og skammelig, hva folk får seg til å skrive. Det er trygt å sitte bak skjermen og et tastatur å ytre sine meninger når man ikke må stå ansikt til ansikt med personen man snakker til eller om. På Facebook skriver en person som er førerhundbruker:

«En god tanke jeg forsøker å holde på, når jeg skriver på kommentarfelt er at jeg
skulle turt å si det samme høyt på bussen ansikt til ansikt med diskusjonspartneren med mange som publikum. Mener jeg at jeg ikke kunne det, bør jeg se på formuleringen før den postes. Har sikkert ofte nok skrevet feil ting likevel, men tror det er en god leveregel for å moderere seg selv. Lett å bli trygg bak tastaturet og bli revet med i diskusjonen.»

En annen førerhundbruker beskriver en kommentar i et kommentarfelt slik: « Jeg leste det, og jeg ble helt sjokkert, da en kar sier at førerhunden må ligge et sted Unna og den kunne slikke seg i ræva og så gå og ta mat fra andre gjester... og det ville være så uhygienisk... Hva feiler det egentlig folk her i landet??»

Ja, det kan han sannelig spørre seg om! Jeg har sett de samme tendenser på diskusjonsforum hvor man kan skrive som Anonym Bruker, dvs. at det står «AnonymBruker», og ikke det valgte brukernavnet. Som Anonym Bruker er det ingen som kan gjenkjenne deg så sant det ikke er noen brukere på forumet som bruker altfor mye tid der og som gjenkjenner skrivestil og skrivefeil.

Nøkkelord: