Jordbærfromasj til dessert i midten av juni

I morgen skal jeg og min tidligere samboer markere St. Hansaften en dag på forskudd. Det er nok mange som gjør akkurat det denne helgen siden 23. faller på en søndag. Jeg spurte om han hadde noen spesielle ønsker til dessert og han sa at det hadde vært godt med «en eller annen fromasj». Jeg så litt i oppskriftene mine og vurderte denne melkefrie sitronfromasjen, men nølte fordi jeg er litt tvilende siden det skal være så mye gelatin i og jeg er ikke flink med gelatin. Dessuten er ikke min tidligere samboer så begeistret for smaken av sitron som for eksempel jeg er. Valget mitt falt til sist på denne jordbærfromasjen som jeg ikke har forsøkt å lage før. Tidligere har jeg kun erfaring med ulike sjokolademousser og denne sitronfromasjen.

Jeg tinte først 300 g frosne jordbær. Jeg laget med andre ord ikke full porsjon. Jeg pisket ca. 2 1/2 dl kremfløte til myk krem. Jeg hadde i 2 ts gelatinpulver utrørt med 5 ss vann og lot det stå og svelle noen minutter mens jeg gjorde klar jordbærene: Jeg målte opp 5 ss finkornet sukker og hadde i ca. 1/2 dl sitronsaft. Dette kjørte jeg sammen med jordbærene til en fin mos. Jeg hadde den oppbløtte gelatinen ca. 15 sekunder i mikro og rørte den inn i jordbærmosen i en forsiktig stråle mens jeg blandet godt. Jeg hadde deretter i den piskede kremen og blandet den forsiktig inn i jordbærmosen med en ballongvisp.

I oppskriften står det at man skal ha jordbærfromasjen over i porsjonsglass, men jeg hadde den istedenfor over i en bolle, la over gladplast og satte den i kjøleskapet. Jeg skal servere den med oppkuttede jordbær og rester av sjokolademoussen som jeg serverte da jeg fikk besøk på torsdag av familien.